Εφημερίδα Κοινωνική

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποθεώνει τις ελληνικές παραλίες

 Breaking News

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποθεώνει τις ελληνικές παραλίες
29 Μαΐου 2014

Άκρως θετικά πέρασαν οι ελληνικές παραλίες, στη μέγιστη πλειοψηφία τους, τα αυστηρά τεστ που υποβάλλει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης (θαλασσίων και μη) στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 2.162 παραλίες και σε ποσοστό 93,2% των ελληνικών παραλιών πληρούν τους όρους για να καταταχθούν στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», ενώ το 99,2% πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Η ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) επιτηρεί την ποιότητα των υδάτων σε 22.000 περιοχές κολύμβησης σε όλη την ΕΕ, την Ελβετία και, για πρώτη φορά, την Αλβανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο και το Λουξεμβούργο κρίθηκαν «εξαιρετικές» και ακολούθησαν η Μάλτα (99%, εξαιρετικής ποιότητας ύδατα) και η Κροατία (95%).

Στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη αναλογία των περιοχών «ανεπαρκούς ποιότητας» ήταν η Εσθονία (6%), οι Κάτω Χώρες (5%), το Βέλγιο (4%), η Γαλλία (3%), η Ισπανία (3%) και η Ιρλανδία (3%).


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ