Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Καπλάνης : Είμαστε η μόνη υπεύθυνη επιλογή για την Αγία Βαρβάρα

 Breaking News

Γιώργος Καπλάνης : Είμαστε η μόνη υπεύθυνη επιλογή για την Αγία Βαρβάρα
22 Μαΐου 2014

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Γιώργος Καπλάνης μιλάει στην «Κοινωνική» για το πώς είδε το πρώτο «πανηγυρικό» για εκείνον αποτέλεσμα και δίνει το στίγμα του β’ γύρου των εκλογών στην πόλη.

Κύριε Καπλάνη, στον α’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών, η Παράταξη «Η Δική μας Πόλη» της οποίας είστε επικεφαλής συγκέντρωσε το 30% των ψήφων στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Είστε ικανοποιημένος από αυτό το αποτέλεσμα;

Κατ’ αρχήν, θέλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία όποια και αν ήταν η απόφαση και η προτίμησή τους. Ιδιαίτερα, αισθάνομαι ευγνώμων προς όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας υποστήριξαν. Το προβάδισμά μας και ξεκάθαρο είναι και ισχυρό. Πώς λοιπόν να μην είμαι ικανοποιημένος; Σκεφτείτε ότι σε αυτές τις εκλογές, στην Αγία Βαρβάρα κατέβηκαν 9 (!) συνδυασμοί με συνολικά 361 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και την πρώτη Κυριακή ψήφισαν 14.665 άνθρωποι. Με αυτά τα δεδομένα, πρόκειται σαφέστατα για μεγάλη επιτυχία του συνδυασμού μας. Το εκλογικό τοπίο παραήταν κατακερματισμένο για να αποφύγουμε τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Τι έχετε να πείτε σε όσους σας εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους;

Να διαβεβαιώσω, τόσο όσους μας τίμησαν την πρώτη Κυριακή όσο και τους πολύ περισσότερους που θα μας επιλέξουν την ερχόμενη Κυριακή, ότι εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται η στήριξή τους και ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

Έχετε να πείτε κάτι σε όσους την πρώτη Κυριακή δε ψήφισαν το συνδυασμό σας;

Έκαναν την επιλογή τους, η οποία εννοείται ότι είναι καθόλα σεβαστή. Αλλά, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συγκροτούν ένα ευρύ, ενωτικό μέτωπο ανεξάρτητα από το τι επέλεξαν την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ένα μέτωπο που είμαι βέβαιος ότι δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα της πόλης, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο να μπλέξει σε περιπέτειες η πόλη και η κοινωνία μας.

Ενόψει του β’ γύρου, ποιες είναι οι προεκλογικές κινήσεις σας;

Στην πολυετή πορεία της, η «Δική μας πόλη» έχει δείξει ότι αποτελεί ήρεμη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη για την Αγία Βαρβάρα. Δρούμε πάντα με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και μετριοπάθεια, χωρίς κορώνες, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις, χωρίς κραυγές. Παράλληλα, ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε καθήκον μας να προστατέψουμε την ομαλή εκλογική διαδικασία. Εμείς, από την πρώτη στιγμή, ξεκαθαρίσαμε ότι αυτήν την εβδομάδα θα την αξιοποιήσουμε για ουσιαστική επικοινωνία με τον απλό κόσμο της πόλης. Με μικρές συναντήσεις διαλόγου και άμεση επαφή με όσο γίνεται περισσότερους δημότες. Χωρίς φανφάρες, αφίσες, φυλλάδια, προεκλογικές συγκεντρώσεις. Θα προστατεύσουμε την πόλη από την ηχορρύπανση και την αφισορρύπανση. Θα περιφρουρήσουμε το δημόσιο λόγο και την αντιπαράθεση για τα ζητήματα της πόλης, σε τόνους ήπιους, με σεβασμό στους πολίτες.

Με τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών συνδυασμών που δε συμμετέχουν στο β’ γύρο, επικοινωνήσατε;

Επικοινωνώ και είμαι ανοιχτός για συζήτηση με όλους τους πολίτες. Είναι αυτονόητο ότι αναγνωρίζω αυξημένο ρόλο συμμετοχής αλλά και ευθύνης σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και βέβαια στους επικεφαλής τους. Γι’ αυτό έχω απευθύνει και δημόσια ένα κάλεσμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ & ΕΥΘΥΝΗΣ, συνεργασίας και συνεννόησης για το καλό της πόλης. Η επόμενη μέρα μας χρειάζεται όλους. Εγώ ως Δήμαρχος θα εγγυηθώ τη δημιουργική συμμετοχή και αξιοποίηση κάθε χρήσιμης ιδέας και πρότασης στη συλλογική προσπάθεια που απαιτεί η δυσκολία των περιστάσεων.

Για τον αντίπαλό σας την ερχόμενη Κυριακή και άλλοτε συνεργάτη σας Θοδωρή Βασιλάκο, έχετε να του πείτε κάτι επί προσωπικού, να του στείλετε ίσως κάποιο μήνυμα;

Όχι, δεν έχω να του πω τίποτα απολύτως, παρά μόνο να εκφράσω ξανά τη βούλησή μου να ολοκληρωθεί αυτή η προεκλογική περίοδος σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού, μακριά από εντάσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Σε τελική ανάλυση, το μοναδικό που πραγματικά μετράει είναι το καλό της Αγίας Βαρβάρας. Όλα τα άλλα, σε προσωπικό επίπεδο, δεν με απασχολούν, είναι χάσιμο χρόνου.

Γιατί επιλέξατε ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης το σύνθημα «Το μέλλον της Αγίας Βαρβάρας στα χέρια σας»;

Γιατί πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την πόλη, το παρόν και το μέλλον της. Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικές Παρατάξεις αλλά και οι πολίτες. Οι πάντες έχουν απόλυτη γνώση των δεδομένων. Όλοι ξέρουν ποιο είναι το ερώτημα που θα απαντήσουν με τη στάση τους την ερχόμενη Κυριακή. Αν δηλαδή η πόλη, παρά τις δυσκολίες και ενδεχόμενα λάθη και αδυναμίες, θα συνεχίσει σταθερά προς τα εμπρός ή θα γυρίσει προς τα πίσω.

 


Σχετικά άρθρα