Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης: Να αποδεχθεί ο κ. Μιχαλολιάκος το αποτέλεσμα χωρίς «φαντασιώσεις»

 Breaking News

Γιάννης Μώραλης: Να αποδεχθεί ο κ. Μιχαλολιάκος το αποτέλεσμα χωρίς «φαντασιώσεις»
20 Μαΐου 2014

Μετά το αποτέλεσμα της Α΄ Κυριακής, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες και απάντησε στις καταγγελίες του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου περί «τρομοκρατικού κλίματος» στην πόλη.

«Κάναμε το πρώτο βήμα ταράζοντας τα νερά στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά. Ο Πειραιάς γυρίζει την πλάτη του στο χθες. Επτά στους δέκα δημότες αποδοκίμασαν τον απερχόμενο Δήμαρχο και το δήθεν έργο που επιχείρησε να προβάλλει τις τελευταίες σαράντα ημέρες. Σήμερα οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες ψήφισαν προοπτική, ψήφισαν ανάπτυξη, ψήφισαν ενδιαφέρον για τον δημότη, ψήφισαν θέσεις εργασίας και σε αυτούς αφιερώνουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Στον «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ» δεν χωράνε αποκλεισμοί. Στον «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ» υπάρχει συστράτευση πολιτών, συμπαράσταση και αλληλεγγύη για τους πολίτες. Θέλω σήμερα να απευθύνω ένα μήνυμα στους πολίτες που δεν μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Να τους καλέσω να έρθουν μαζί μας ώστε με σεβασμό και αξιοπρέπεια να δώσουμε ακόμα έναν αγώνα μιας εβδομάδας. Να δημιουργήσουμε τον «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ». Θέλω να συγχαρώ όλους τους πολίτες, όποιον και αν ψήφισαν γιατί συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας, στις σημερινές εκλογές.

Ο κ. Δρίτσας επικοινώνησε μαζί μου, μου έδωσε συγχαρητήρια, του έδωσα συγχαρητήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα και μιλήσαμε ελάχιστα λεπτά για την πόλη.

Στον Πειραιά υπήρξε μια εκλογική διαδικασία, μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια. Μου μετέφεραν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος είπε διάφορα πράγματα. Θα πρέπει ο κ.Μιχαλολιάκος ο οποίος υπολόγιζε να έχει βγει –όπως είχε δηλώσει- από την πρώτη Κυριακή, να αποδεχθεί την επιλογή των Πειραιωτών.

Έχουμε μια εβδομάδα ακόμα και θα πρέπει η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και σε δημοκρατικά πλαίσια. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις προβοκάτσιες και δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους εαυτούς μας.

Όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Δεν μπορούμε να ακούμε αυτά που λέγονται και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας μέσω της νόμιμης οδού. Δε μπορούμε σε μια εκλογική διαδικασία να ακούμε φαντασιώσεις και μυθεύματα.

Πρώτα πρέπει να γίνει διερεύνηση και μετά δημόσια καταγγελία, καθώς αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα και την εικόνα που δημιουργούν. Και εγώ θα μπορούσα να βγω και να κάνω εκατό καταγγελίες και μετά να ζητήσω απο την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία να το διερευνήσει. Αυτά αντανακλούν και το παρελθόν του κ. Μιχαλολιάκου. Αναπαράγει εύκολα συκοφαντικά σχόλια, χωρίς να έχουν διερευνηθεί.

Καλώ όλους τους Πειραιώτες που ψήφισαν σήμερα να διερωτηθούν αν αυτά που καταγγέλλει ο κ. Μιχαλολιάκος στέκουν. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις επιλογές των πολιτών».

 


 Σχετικά άρθρα