Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά – «Πειραιάς όλοι μαζί»: κύρια σημεία για τουριστική προβολή του Πειραιά

 Breaking News

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά – «Πειραιάς όλοι μαζί»:  κύρια σημεία για τουριστική προβολή του Πειραιά
02 Μαΐου 2014

Ουδείς από τους εως τώρα Δημάρχους δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του τουρισμού στην πόλη. Αντιθέτως, με τις ενέργειες τους έχουν διώξει τους τουρίστες από την πόλη του Πειραιά. Θα έπρεπε ο Δήμος να διοργανώνει εκδηλώσεις την ημέρα άφιξης των κρουαζιεροπλοίων σε συνεργασία με τα καταστήματα της πόλης και τα μεγάλα γραφεία κρουαζιέρας και τον ΟΛΠ . Θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις μορφές τουρισμού όπως γαστρονομικό, θρησκευτικό, περιηγητικό. Απαραίτητη θεωρείται η συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, με τα μεγάλα γραφεία τουρισμού και κρουαζιέρας.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να διοργανώνει Φεστιβάλ ούζου σε συνεργασία με εστιάτορες της Πειραϊκής ώστε οι τουρίστες να κατευθύνονται στα μαγαζιά της πόλης κι όχι να διέρχονται από την πόλη . Φεστιβάλ γευσιγνωσίας θαλασσινών φαγητών στο Μικρολίμανο… Αξιοποίηση των εξαίρετων ναών της πόλης μας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πειραιά ώστε να αυξήσουμε τον θρησκευτικό τουρισμό στον Πειραιά.

Δημιουργία «τουριστικής διαδρομής» στην πόλη ( με ειδική διαγράμμιση στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων ) ώστε τουρίστες από την κρουαζιέρα, χρησιμοποιώντας ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, να ακολουθούν την τουριστική διαδρομή που θα ενώνει όλα τα αξιοθέατα της πόλης και θα περιηγούνται οι τουρίστες ΜΕΣΑ στην πόλη μας . Χρήση των νέων τεχνολογιών ώστε μέσα από τα «έξυπνα τηλέφωνα» να μπορούν να ενημερώνονται πλήρως οι τουρίστες για τα δρώμενα και τα αξιοθέατα της πόλης. Σύνθημα μας πρέπει να είναι «Ελάτε ΣΤΟΝ Πειραιά» κι όχι …..περάστε ΑΠΟ τον Πειραιά. Αυτό που χρειάζεται η πόλη δεν είναι οι αυτόκλητοι ξαφνικοί σωτήρες που «βλέπουν προς το λιμάνι» αλλά καθαρούς Πειραιώτες ( κι όχι κατοίκους βορείων προαστίων ) που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν στην πόλη.


Σχετικά άρθρα