Εφημερίδα Κοινωνική

Άλλαξε χέρια ο Πειραιάς

 Breaking News

Άλλαξε χέρια ο Πειραιάς
27 Μαΐου 2014

Ενθουσιασμός για τη νίκη Γιάννη Μώραλη

Ο «Πειραιάς Νικητής», συνδυασμός του νέου Δημάρχου Γ.Μώραλη, πήρε την ψήφο από τον κόσμο της πόλης, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο Λιμάνι της Ελλάδας να αλλάζει διοίκηση. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων και την εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων άπαντες στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Μώραλη πανηγύρισαν έντονα. Εκατοντάδες οπαδοί, ανάβοντας καπνογόνα, δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Γιάννη Μώραλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις 10 το βράδυ ο επικεφάλης του συνδυασμού έφτασε στο εκλογικό κέντρο.Το αποτέλεσμα είχε ξεκαθαρίσει ήδη από τις 9 το βράδυ, με τον έτερο υποψήφιο, Β.Μιχαλολιάκο να παραδέχεται την ήττα του.

Στις δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης (που αναλαμβάνει καθήκοντα από Σεπτέμβρη) εμφανίστηκε ενωτικός τονίζοντας ότι «σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι». «Θέλω να ευχαριστήσω», συνέχισε, «όλους τους Πειραιώτες, και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν».

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τους υποψηφίους του συνδυασμού για τον αγώνα που έδωσαν, την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα παιδιά του και πάνω απ” όλους τον πατέρα και τη μητέρα του, γιατί -όπως είπε- «οι δημοκρατικές αντιλήψεις με τις οποίες μεγάλωσα εκτιμήθηκαν από τους πολίτες του Πειραιά».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

«Αφιερώνω τη νίκη στον πατέρα μου»

Αμέσως μετά υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων ο Β. Μαρινάκης ανέφερε ότι στις εκλογές νίκησε ο πειραϊκός λαός. Εμφανώς συγκινημένος (κόντεψε να δακρύσει) αφιέρωσε τη νίκη στον πατέρα του Μιλτιάδη Μαρινάκη και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για έναν καλύτερο Πειραιά, για να είναι «χαρούμενα τα παιδιά του Πειραιά». Πρόσθεσε ότι «εμείς αγκαλιάζουμε όλους τους Πειραιώτες. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Είμαστε όλοι μαζί».

newego_LARGE_t_1101_54336056

Συσπείρωση και αποδοχή

Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι ο συνδυασμός του Γ. Μώραλη, ο οποίος είχε συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο 33,28%, συσπείρωσε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που είχαν στηρίξει την περασμένη Κυριακή διαφορετικούς υποψηφίους, αφού πολλαπλασίασε τα ποσοστά του, κερδίζοντας επιπλέον 22% σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, χάρη κυρίως στη διείσδυση στη δεξαμενή των κεντροαριστερών ψήφων.

Έχουμε σχέδιο και αστείρευτες δυνάμεις

«Είναι βέβαιο ότι ο Πειραιάς χρειάζεται πολλή δουλειά και μας περιμένει δύσκολο έργο, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι έχουμε σχέδιο και αστείρευτες δυνάμεις», τόνισε ο Γ.Μώραλης, που έκλεισε τη δήλωσή του με ευχαριστίες σε όλους στο συνδυασμό του για τον «ωραίο αγώνα» που έδωσαν επί 40 ημέρες, τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς του. Ο θρίαμβος γιορτάστηκε από τον νέο δήμαρχο του Πειραιά με αυτοφωτογράφηση (selfie) δίπλα στη σύζυγό του, την οποία ο Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε δημόσια για τη στήριξη, όπως και την υπόλοιπη οικογένειά του. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους γονείς του, ευγνωμωνώντας τους για τις δημοκρατικές αρχές με τις οποίες τον μεγάλωσαν.

 Πειραιάς Νικητής:

Πυροτέχνημα η Γιάννα Αγγελοπούλου

«Καμμένο πυροτέχνημα» χαρακτηρίζουν τη Γιάννα Αγγελοπούλου οι άνθρωποι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με αφορμή τα όσα υποστήριξε για την εκλογή του Γιάννη Μώραλη στο δήμο Πειραιά αφήνοντας αιχμές κατά του συνδυασμού.

«Η “συγγραφέας” Γιάννα Αγγελοπούλου με το γνωστό σε όλους βίο και πολιτεία παραπονείται για τη νίκη του Πειραιά. Αλησμόνητη η αδυναμία της στα μεγάλα βαλάντια και η βλαχομπαρόκ αισθητική της, που τη ζήσαμε με τα ανεπανάληπτα πυροτεχνήματα, που εξέθεσαν παγκόσμια την Ελλάδα. Καμμένο πυροτέχνημα πλέον και αυτή την αφήνουμε να ζει το δράμα της και να περιοδεύει αφηγούμενη αυτό» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια και ευχές…

Από χθες το πρωί ο Γιάννης Μώραλης δέχεται τα συγχαρητήρια των Πειραιωτών. Ενδεικτική είναι και η ανακοίνωση του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» του Αντώνη Καλογερόγιαννη η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία του ιδίου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και γράφει: Μακάρι τα πρωταθλήματα που έχουν κερδίσει με τον Θρύλο μας, να αρχίσουν να έρχονται και στο Δήμο ώστε να γίνει ο Πειραιάς – Νικητής!

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ