Εφημερίδα Κοινωνική

Αλέξανδρος Τζεφεράκος : Ψηφίστε πολίτες, όχι πολιτικούς Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη

 Breaking News

Αλέξανδρος Τζεφεράκος : Ψηφίστε πολίτες, όχι πολιτικούς Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη
12 Μαΐου 2014

Ένα από τα πρόσωπα που αξίζει να γνωρίσουμε από αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι και αυτό του πολύ γνωστού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Αλέξανδρου Τζεφεράκου. Ιδιαίτερα γνωστός από την πλούσια επαγγελματική του δραστηριότητα, υπηρέτησε από την αρχή με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ιατρικό κλάδο, με κύριο άξονα την διαρκή και ακούραστη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας του τόπου. Παράλληλα, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα, από τα φοιτητικά του ήδη χρόνια, συμμετέχοντας ενεργά σε συλλόγους, ενώσεις και επιτροπές που υπηρετούν την επιστήμη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνία. Σήμερα, ανταποκρινόμενος στην γενική συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του Πειραιά υπό τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, δηλώνει δυναμικά παρών στο νέο όραμα και την προοπτική που διαγράφεται για την πόλη της ζωής του… Έτοιμος να συμβάλει ξανά με όλες του τις δυνάμεις ώστε ο Πειραιάς να γυρίσει οριστικά σελίδα… Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος;

Ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά και κατάγεται από το Δρυαλί της Ανατολικής Μάνης. Είναι παντρεμένος με την Τζώρτζια Ξυπολιτίδη που κατάγεται από την Τήνο και μετά τις σπουδές Πολιτικών Επιστημών στην Νομική Αθηνών, σπούδασε Μαιευτική και εργάζεται ως μαία μαζί του. Έχουν δύο γιους. Τον Δημήτρη, που πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ιατρική και αρχίζει την ειδίκευσή του στην μαιευτική και γυναικολογία, και τον Αριστείδη που σπουδάζει ιατρική στο τρίτο έτος.

-Κ. Τζεφεράκο, γιατί με τον Γιάννη Μώραλη;

Ανταποκρίθηκα με χαρά στο κάλεσμα του Γιάννη Μώραλη να συμμετέχει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής, γιατί σε αυτόν συμμετέχουν άξιες προσωπικότητες, που δεν χαρακτηρίζονται από την κομματική τους ταυτότητα αλλά ξεχωρίζουν για το έργο τους έχοντας ρεαλιστικές προτάσεις που θέτουν υψηλούς στόχους και δίνουν ελπιδοφόρα προοπτική στον Πειραιά.

-Ποιες οι βασικές προτεραιότητές σας για την πόλη μας;

Σκέψη και μέλημά μας είναι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, αναβαθμίζοντας, παράλληλα, τόσο αισθητικά όσο και εμπορικά τον Πειραιά. Κάποιες από τις βασικές μας προτεραιότητες σχετίζονται με την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας με προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και στήριξη των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ανάδειξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο και ταυτόχρονη στήριξη του τουρισμού με κύριο άξονα την κρουαζιέρα.

-Η θέση σας για τον ΟΛΠ, ποια είναι;

Ο Πειραιάς Νικητής θέλει όχι μόνο να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του μεγάλου λιμανιού, αλλά να διευρυνθεί επιπλέον η συμμετοχή του Δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ.

-Κοινωνική πολιτική στον Δήμο. Τι έχετε να μας προτείνετε για αυτό;

Οραματιζόμαστε τη δημιουργία σύγχρονων παιδικών χαρών και νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γειτονιά της πόλης ώστε να βελτιωθεί κατά πόλη η όψη της και να αναβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των Πειραιωτών. Αυτό φυσικά θα συνδυαστεί με σύγχρονα προγράμματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Επιπλέον, επιθυμία μας είναι να δημιουργηθείς την πόλη ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αυτό εννοούμε ένα κοινωνικό δίκτυο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, φυσικά σε συνεργασία με την εκκλησία και άλλους κοινωνικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, βέβαια, εντάσσεται και η δημιουργία περισσότερων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για να στηρίξουμε την Πειραιώτισσα μάνα.

Τέλος, να σας αναφέρω ότι θα εργαστούμε έχοντας στόχο τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 ενισχύοντας τις πολιτιστικές, αθλητικές και τεχνολογικές δραστηριότητες της πόλης, κυρίως των μικρών μας φίλων.

 Οι Σπουδές του

• Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στην Αγία Σοφία στα Μανιάτικα του Πειραιά (1968)

• Δεύτερο Γυμνάσιο (εξατάξιο) Πειραιά στην οδό Αφεντούλη στου Βρυώνη (1975)

• Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών (1981)

• Ειδικότητα Μαιευτικής – Γυναικολογίας (1990)

• Εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την Λαπαροσκοπική Χειρουργική (1992)

Η πλούσια επαγγελματική του Πορεία

1981 – 1982. Υπηρέτησε ως ιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό

1982 – 1983. Υπηρεσία υπαίθρου στον Υγειονομικό Σταθμό της ΤΗΝΟΥ

1984 – 1990. Ειδικευόμενος στην Γενική χειρουργική και στην γυναικολογία στο νοσοκομείο «Μεταξά» και στην Μαιευτική στο μαιευτήριο « ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ »

1990 Έλαβε την ειδικότητα του Μαιευτήρα γυναικολόγου

1991 Μετεκπαίδευση στο King’s College (London)

1991 – 1995. Συνεργάζεται στην ίδρυση , δημιουργία και λειτουργία του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ»

1995 – 2003. Από το καλοκαίρι του 1995 αναλαμβάνει την δημιουργία και οργάνωση του σύγχρονου τμήματος εξωσωματικής γονιμοποίησης του μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ»

1998 – 2011. Μαζί με τους συνεργάτες του ιδρύουν παράλληλα και δεύτερο τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης την «ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» στο μαιευτήριο «ΛΗΤΩ»

2010 – τώρα . Συμμετέχει στην δημιουργία και λειτουργία της κλινικής ΡΕΑ και ιδιαίτερα της νέας μονάδας γονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης στο μαιευτήριο «ΡΕΑ» με ένα εργαστήριο αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας , και συνεργάτες εμβρυολόγους και γυναικολόγους από τους πλέον αναγνωρισμένους στον χώρο της γονιμότητας

2012 έως σήμερα. Διευθύνων Σύμβουλος στο ΔΣ της κλινικής «ΡΕΑ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Μέλος της ΟΝΝΕΔ (1974-82) και της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως σήμερα.

• Ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το 1975

• Εκλεγμένος στην Νομαρχιακή επιτροπή ΟΝΝΕΔ Πειραιά το 1977 ( υπεύθυνος ΜΑΚΙ και υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ).

• Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα στην πρώτη γραμμή ,εκλεγμένος στις φοιτητικές επιτροπές στο συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής Αθηνών και στις επιτροπές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το 1975 ως το 1981.

• Από το 1984 μέλος της ΕΚΟ γιατρών της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά.

• Στο νοσοκομείο «Μεταξά» εκλεγμένος στην επιτροπή γιατρών στην ΕΙΝΑΠ 1985 με την ΔΗΚΙ.

• Στο νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ» εκλεγμένος στο συμβούλιο εργαζομένων 1989 καθώς και εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Εργατικό κέντρο Αθηνών με την ΔΑΚΕ.

• Το 2002 τοποθετήθηκε στην διοίκηση της νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά.

• Δραστηριοποιήθηκε από το 1974 έως το 1982 σαν αθλητής του τμήματος βόλεϊ στον ΕΘΝΙΚΟ Πειραιά που τότε ανέβηκε και έπαιξε στην πρώτη Εθνική με έδρα το Θεμιστόκλειο και το Παπαστράτειο.

• Mέλος στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ. Π. ( Διαρκείας στο Καραϊσκάκη στην θύρα 15 ).

• Μέλος της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών.

• Μέλος του συλλόγου η Μεταμόρφωση του Σωτήρα στο Δρυαλί της ΜΑΝΗΣ.

• Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Πολίτες για την σωτηρία της ΜΑΝΗΣ.

Είναι μέλος:

• Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

• Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας

• Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος

• Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης

• Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας

• Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στην Μαιευτική και Γυναικολογία

• Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

• European Society of Human Reproduction and Embryology

• European Society of Gynecological Endoscopy

 

 

 


Σχετικά άρθρα