Εφημερίδα Κοινωνική

Ταύτιση απόψεων για τα μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας

 Breaking News

Ταύτιση απόψεων για τα μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας
30 Απριλίου 2014

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στην τακτική συνεδρίαση υπό την προεδρία του κ. Γ. Μπενέτου, εγκρίθηκαν ο Οικονομικός Απολογισμός 2013 – Ισολογισμός 31/12/2013 και η διοργάνωση και για το 2014 προγραμμάτων ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1-25.

Στην συνέχεια παρευρέθησαν, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Θοδωρής Δρίτσας επικεφαλής του συνδυασμού “ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ” καθώς και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛΛ. Γεώργιος Ζησιμάτος πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά όπου χαιρέτησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου . Επίσης ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου με την προτροπή της στήριξής τους για την προώθηση λύσεων των προβλημάτων που απασχολούν τον επιμελητηριακό και επιχειρηματικό κόσμο .

Στον κ. Δρίτσα παρουσιάστηκε κατάλογος με τις θέσεις του Επιμελητηρίου προς συζήτηση με κυρίαρχο τον Δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού που υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων . Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Μπενέτος εξέθεσε, σε σύντομο χαιρετισμό-παρουσίαση τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου του Πειραιά αλλά και ολόκληρης της Χώρας, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση και να ακουσθεί με κάθε τρόπο η αγωνιώδης φωνή του επιχειρηματικού κόσμου, που ζητά αναπτυξιακά μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας και όχι την συνέχιση πολιτικών επιβολής φορολογικών μέτρων και επιβαρύνσεων .

Η όλη συζήτηση έγινε σε κλίμα και σε πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου για τον θεσμό του ανοικτού εμπορικού κέντρου (OPEN- MALL) , λιμάνι και κρουαζιέρα . συνεδριακό κέντρο ,ίδρυση Διεθνούς Δικαστηρίου Ναυτιλιακών Υποθέσεων , Δικαστικό Μέγαρο και τέλος θέμα βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων.

Ο κύριος Δρίτσας ξεχώρισε τις αρμοδιότητες και τις προτεραιότητες θέτοντας την πρόθεση του για στήριξη σε όλα τα παραπάνω χωρίς υπερβολές αλλά και υπεκφυγές για τα προβλήματα τόσο του Πειραιά όσο και του επιχειρηματικού κόσμου . Τέλος τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του και την πίστη του στην διατήρηση του Επιμελητηριακού θεσμού και την βιωσιμότητα του με την παρούσα μορφή .

 

 


Σχετικά άρθρα