Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζεται η «2η Μαθητική Γιορτή» στο Δήμο Πειραιά

 Breaking News

Συνεχίζεται η «2η Μαθητική Γιορτή» στο Δήμο Πειραιά
08 Απριλίου 2014

Η αίθουσα εκδηλώσεων στον πολυχώρο των Καμινίων ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει όλα τα παιδιά και τους γονείς, που ήρθαν να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν. Πολυπληθείς Χορωδίες από το 21ο Δημοτικό Σχολείο, το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική», το 53ο Δημοτικό Σχολείο, την Ελληνογαλλική Σχολή «JΕΑΝΝΕ D’ ARC», αλλά και το μουσικό σχήμα με φλογέρες από το 14ο Δημοτικό Σχολείο, ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Λοϊζου, Ξαρχάκου κ.ά.

Σκοπός της μαθητικής γιορτής, που καθιερώνεται σε ετήσιο θεσμό, είναι η ανάδειξη της καλλιτεχνικής αγωγής και της δημιουργικότητας των νέων και των εκπαιδευτικών τους, με σεβασμό στην ελληνική παράδοση.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:

Η Ελλάδα και ο Πειραιάς πρέπει να επενδύσουν στο μέλλον, δηλαδή στα παιδιά μας. Ό, τι κι αν κάνουμε δεν πρέπει να βλέπουμε, ως χρονικό ορίζοντα, τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στους υπεύθυνους των χορωδιών και των μουσικών σχημάτων των σχολείων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Ξυπολιάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Αμοργιανός και Παναγιώτης Ρέππας, καθώς και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δημάρχου κ. Κώστας Παράσχος.

Η «2η Μαθητική Γιορτή» στο Δήμο Πειραιά συνεχίζεται με χορευτικά συγκροτήματα την Τετάρτη 9 Απριλίου και την Παρασκευή 11 Απριλίου, στις 19:00, στον πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια (Μαντινείας και Θήρας).

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ