Εφημερίδα Κοινωνική

Ρεπορταζ: Ο λόγος στους Πειραιώτες – Το koinoniki.gr πιάνει τον παλμό της «γειτονιάς»

 Breaking News

Ρεπορταζ: Ο λόγος στους Πειραιώτες – Το koinoniki.gr πιάνει τον παλμό της «γειτονιάς»
25 Απριλίου 2014

Η «Κοινωνική» αποφάσισε να πιάσει παλμό… «γειτονιάς». Βγήκαμε στους δρόμους της πόλης και μιλήσαμε με κατοίκους και επαγγελματίες. Τους αφήσαμε ελεύθερα να εκφράσουν την γνώμη τους και να μας πουν πως βιώνουν την καθημερινότητα του Πειραιά. Λένε τα παράπονά τους και προτείνουν λύσεις…

*Ρεπορτάζ: Μαίρη Ιτσέγκο

 

Λαπαθιώτης Νεκτάριος – Συνταξιούχος

Ο κ. Λαπαθιώτης Νεκτάριος ερωτηθείς για το τι πρέπει να αλλάξει στον Πειραιά απάντησε πως, «Δεν υπάρχει καμία δημόσια τουαλέτα από τα Jumbo ως την οδό Ξαβερίου». Αναφερθείς στην κατάσταση της αγορά όπισθεν του Πύργου τόνισε «Στην αγορά υπάρχει δυσοσμία από ούρα». Θεωρεί ωστόσο, θετικό έργο τις μονοδρομήσεις. Τέλος ανέφερε πως θα επιθυμούσε «Δημοτική Συγκοινωνία που θα συνδέει τα Μανιάτικα με τις ακτές του Πειραιά και θα εξυπηρετεί τους πολίτες που χρησιμοποιούν τις πλαζ για λόγους υγείας».

Δημήτρης Τσαλδάρης – Καταστηματάρχης

Ο κ. Τσαλδάρης Δημήτρης μας υποδέχτηκε στο κατάστημά του και μας μίλησε για μια σειρά από θέματα που πρέπει, κατά την άποψή του, να αλλάξουν στον Πειραιά. Έθεσε ως αναγκαία προτεραιότητα τη δημιουργία δημοτικού παρκινγκ διότι οι μονοδρομήσεις περιόρισαν κατά πολύ τις θέσεις στάθμευσης και εντείνουν το πρόβλημα αυτό σε ένα ήδη ασφυκτικό Πειραιά. Ερωτηθείς για το αν είναι επαρκής η καθαριότητα, αναφέρθηκε σε μια σειρά ενεργειών που θα έκαναν την πόλη πιο καθαρή όπως «Συνέπεια στην καθαριότητα όχι μόνο προεκλογικά και μαζική ενημέρωση των δημοτών για την ανακύκλωση». Επίσης ο κ. Τσαλδάρης Δημήτρης, έκανε λόγο για την ανάγκη συντήρησης των νεοκλασικών κτιρίων του Πειραιά και τις απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν και κατέκρινε την εγκατάλειψη των κτιρίων (Πύργος, Ράλλειος). Θεωρεί σημαντικό έργο την ανοικοδόμηση του Παλιού Ιστορικού Ρολογιού. Στην ατζέντα των αλλαγών πρόσθεσε την πάταξη της παραβατικότητας και την αντιμετώπισή της μέσω εντατικότερης αστυνόμευσης και επαρκούς ηλεκτροφώτισης σε όλο τον Πειραιά. Τέλος, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος των δημοτικών υπαλλήλων και εντατικοποίηση της εργασίας τους. Επικρότησε το κλάδεμα των δέντρων και τη στροφή του δήμου προς την κηποτεχνία κατά το τελευταίο πεντάμηνο, παρόλα αυτά πιστεύει πως οι κηπουροί θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη συνέπεια στην εργασία τους.

Γκαρέα Σοφία – Συνταξιούχος

Η κα Γκαρέα Σοφία, συνταξιούχος την οποία συναντήσαμε περιμετρικά στο λιμάνι του Πειραιά μας είπε πως, «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στον Πειραιά. Οι μονοδρομήσεις είναι ένα θετικό έργο του κ. Μιχαλολιάκου. Θα ψηφίσω ξανά τον νυν δήμαρχο»

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ – KOINONIKI.GR

DSC_2320  DSC_2294

DSC_2314  DSC_2303

DSC_2318  DSC_2288

Για καταγγελίες, παράπονα μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ