Εφημερίδα Κοινωνική

Ρεπορταζ: Ο λόγος στους Πειραιώτες… – koinoniki.gr

 Breaking News

Ρεπορταζ: Ο λόγος στους Πειραιώτες… – koinoniki.gr
18 Απριλίου 2014

Η «Κοινωνική» αποφάσισε να πιάσει παλμό… «γειτονιάς». Βγήκαμε στους δρόμους της πόλης και μιλήσαμε με κατοίκους και επαγγελματίες. Τους αφήσαμε ελεύθερα να εκφράσουν την γνώμη τους και να μας πουν πως βιώνουν την καθημερινότητα του Πειραιά. Λένε τα παράπονά τους και προτείνουν λύσεις…

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγγελοπούλου

5Μαρίνα Κυπραίου: Μεγάλο πρόβλημα το πάρκινγκ «Στην περιοχή που μένω, την Καλλίπολη, εκτός από το πρόβλημα που έχουμε με τις περιορισμένες θέσεις παρκαρίσματος, έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με τη συγκοινωνία. Την περιοχή την εξυπηρετεί μόνο ένα λεωφορείο, το 906, το οποίο δεν έχει συχνά δρομολόγια και πάντα έχει πολύ κόσμο. Αν δεν μπορούν να βάλουν επιπλέον δρομολόγια τότε ας βάλουν και κάποιο άλλο λεωφορείο να περνάει από την περιοχή της Καλλίπολης. Πλέον, για να κατεβεί κάποιος στον Πειραιά είτε πηγαίνει περπατώντας είτε με ταξί, που βέβαια δε συμφέρει. Ο Πειραιάς έχει καλυτερέψει πολύ σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. Το μεγάλο του πρόβλημα όμως είναι το παρκινγκ. Μάλιστα, τώρα με τις μονοδρομήσεις το πρόβλημα έχει γίνει εντονότερο και δεν μπορεί κανείς να αφήσει το αμάξι του κάπου ούτε για λίγο».

Πόπη Κουτσουβέλη: Να δοθεί έμφαση στη συγκοινωνία «Το κέντρο του Πειραιά έχει πολλά αυτοκίνητα. Το Τραμ και το Μετρό 4ελπίζω να  βοηθήσουν ώστε να ελαττωθούν τα αμάξια. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που περπατιέται, δεν χρειαζόμαστε αυτοκίνητα. Το πρόβλημα μου στην Καλλίπολη είναι πως τα δρομολόγια του λεωφορείου δεν είναι συχνά και η περιοχή δεν είναι καθαρή. Κάθε μέρα πηγαίνω στην δουλειά μου με τα πόδια. Περπατάω όλη την Πειραϊκή, είναι μια διαδρομή που μου αρέσει πολύ. Είμαστε τυχεροί οι Πειραιώτες που έχουμε αυτή τη θέα».

 

3Θωμάς Κιάρης: Περισσότερη καθαριότητα, ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΑΜ «Από τότε που μονοδρόμησαν την Πειραϊκή τα αυτοκίνητα τρέχουν, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να γίνονται ατυχήματα. Πρέπει άμεσα να βάλουν σαμαράκια σε όλη την Πειραϊκή για να γλιτώσουμε από αυτά. Εδώ παίζουν πολλά παιδιά και οι κάτοικοι βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα και είναι πολύ επικίνδυνο για αυτούς. Πιστεύω επίσης ότι η Πειραϊκή είναι η πιο βρώμικη περιοχή του Πειραιά, φταίνε βέβαια και οι κάτοικοι γι’ αυτό. Πολύ ιδιοκτήτες σκύλων δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους. Οι κάδοι είναι σε αισχρή κατάσταση και πετούν ακόμα και μπάζα μέσα σε αυτούς. Στον Πειραιά έχουν κλείσει πολλά μαγαζιά και έχει πέσει πολύ η κίνηση στην αγορά. Οι μονοδρομήσεις έχουν ‘σκοτώσει’ πολλά μαγαζιά. Το Μετρό όμως πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την αγορά του Πειραιά και θα την αναζωογονήσει με κόσμο από άλλες περιοχές. Από την άλλη, η έλευση του Τραμ δεν νομίζω ότι θα κάνει καλό στην πόλη. Είναι ένα μέσο μεταφοράς που πιάνει χώρο και είναι αργό γι’ αυτό και δεν το προτιμά πολύς κόσμος».

Μαρία Μονογιού: Να ενισχυθεί η αστυνόμευση «Στο Χατζηκυριάκειο που μένω έχει πολλές ακαθαρσίες σκύλων και πολλά 2σκουπίδια. Αναγκάζομαι να βγαίνω καθημερινά και να σκουπίζω το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι μου. Μεγάλο πρόβλημα έχουμε και με την εγκληματικότητα. Κάθε Τρίτη γίνεται η λαϊκή στη γειτονιά και φοβόμαστε πολύ για τις τσάντες και τα πορτοφόλια μας όταν πάμε να ψωνίσουμε. Έχουμε ακούσει για πολλές κλοπές. Πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση, τουλάχιστον την ημέρα που γίνεται η λαϊκή έστω… να μη φοβόμαστε να κάνουμε τα ψώνια μας».

 

1Μαρία- Ευαγγελία Πανταζοπούλου: Υπάρχει κυκλοφοριακή «ασφυξία» «Στη Μαρίνα Ζέας, που μένω έχουμε πρόβλημα με τις θέσεις παρκινγκ. Οι πελάτες των καφέ που υπάρχουν στην περιοχή πιάνουν όλες τις θέσεις με αποτέλεσμα εμείς οι κάτοικοι να μην βρίσκουμε εύκολα να παρκάρουμε. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις που θα είναι αποκλειστικά για κατοίκους με άδεια . Άλλο ένα πρόβλημα είναι αυτό με τα σκουπίδια. Τις περισσότερες φορές καθαρίζουν μόνο τον κεντρικό δρόμο και οι κάδοι που βρίσκονται στα στενά κοντά στο Τζάννειο είναι γεμάτοι. Η κίνηση δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Τώρα με τις μονοδρομήσεις τα λεωφορεία κάνουν περισσότερη ώρα για να πάνε και στο λιμάνι και στο Φάληρο. Δηλαδή εγώ που παίρνω κάθε μέρα το τρένο, από εκεί που ήθελα 20 λεπτά το πολύ, για να πάω στον ηλεκτρικό του Πειραιά, τώρα μπορεί να κάνω και μίση ώρα γιατί το λεωφορείο κάνει τον κύκλο».

Ελένη Παπαδημητρίου: Ταλαιπωρία από τα εργοτάξια «Το πρόβλημα εδώ στην περιοχή της Πηγάδας είναι εμφανές, δεν έχουμε πλέον πλατεία και ποιος ξέρει μέχρι πότε θα είναι έτσι η κατάσταση. Οι μονοδρομήσεις έχουν μπερδέψει πολύ τον κόσμο. Και στη Νίκαια που πάω έχουν αλλάξει τους δρόμους εξαιτίας του Μετρό και έχουν δημιουργηθεί πολλά αδιέξοδα».

Μαρία Ζερβού: Τα πεζοδρόμια είναι η «βιτρίνα» της πόλης Στον Πειραιά παλαιότερα το πρόβλημα με τα σκουπίδια ήταν μεγάλο. Ίσως λίγο να φταίμε και εμείς που δεν προσέχουμε την πόλη μας. Πρέπει οι υπηρεσίες του Δήμου να πλένουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια για να είναι καθαρά.

κ. Βούλα και κ. Φωτεινή: Χρειάζεται ευαισθησία και από τους ίδιους τους κατοίκους «Εμείς μένουμε στην οδό Κρίνης, στην Καλλίπολη. Κάτοικοι από την οδό της Φιλικής Εταιρείας έρχονται και πετούν τα σκουπίδια τους στον δικό μας κάδο, γιατί στον δικό τους δρόμο δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων. Κανείς δεν θέλει να έχει σκουπίδια κάτω από το σπίτι του. Το καλοκαίρι όμως υποφέρουμε από τα κουνούπια και τη μυρωδιά των σκουπιδιών. Επίσης οι κάδοι είναι πολύ βρώμικοι και κάποιες φορές αναγκαζόμαστε και τους πλένουμε εμείς οι ίδιοι».

Νίκος Κ.: Υπάρχει βελτίωση «Επειδή χρησιμοποιώ μηχανάκι δεν συναντώ ιδιαίτερο πρόβλημα με την κίνηση. Τα σκουπίδια τα μαζεύουν καθημερινά και έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα στον Πειραιά».

 

Για καταγγελίες, παράπονα μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ