Εφημερίδα Κοινωνική

Προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού :Υδροδότηση, απορρίμματα, υποδομές, ακτοπλοϊκή σύνδεση

Προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού :Υδροδότηση, απορρίμματα, υποδομές, ακτοπλοϊκή σύνδεση
28 Απριλίου 2014

Τα βασικότερα από τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγινα συζήτησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος με τη δημοτική αρχή, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποψήφιους δημάρχους, τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

«Η Αίγινα καλείται να ανταποκριθεί σε ένα διπλό ρόλο. Εκείνον του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, καθώς και εκείνου της προέκτασης, ουσιαστικά, του αστικού ιστού της πρωτεύουσας. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα πολύ σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα της υδροδότησης του νησιού και της διαχείρισης των απορριμμάτων του. Αν και η Περιφέρεια προσπαθεί με καθυστέρηση να υλοποιήσει το έργο αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής, αυτό κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό. Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα δεν έχει προχωρήσει, ενώ το πολύ πιεστικό πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών παραμένει άλυτο. Είναι ντροπή τον 21ο αι. επιβάτες και σκουπίδια να εξακολουθούν να μετακινούνται με το ίδιο πλοίο», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Η ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση και επικοινωνία όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού είναι ένα ακόμα ζήτημα που δεν έχει βρει ικανοποιητική λύση, τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. «Είναι πιεστική ανάγκη για τους κατοίκους και τους πολλούς επισκέπτες του νησιού», είπε σχετικά ο κ.Γ.Κουμουτσάκος. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη για σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών του λιμανιού της Αίγινας, καθώς και της διαφύλαξης της πολιτιστικής φυσιογνωμίας και κληρονομιάς του νησιού, μεταξύ άλλων, με αναπαλαιώσεις εμβληματικών κτιρίων.

Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες στις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε ο κ.Γ.Κουμουτσάκος σε Τροιζηνία, Πόρο και Σπέτσες, τέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα των ακτοπλοϊκών προβλημάτων, της ανάγκης για μεγαλύτερη τουριστική προβολή και για αναβάθμιση των υποδομών των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Γ.Κουμουτσάκος ξεκίνησε την προεκλογική του δραστηριότητα από τα Κύθηρα. Προγραμματίζεται επίσκεψή του στην Ύδρα.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ