Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς Νικητής – Γιάννης Μώραλης: Επιλέξαμε τους πιο άξιους!

 Breaking News

Πειραιάς Νικητής – Γιάννης Μώραλης: Επιλέξαμε τους πιο άξιους!
29 Απριλίου 2014

Παρουσία χιλιάδων κόσμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας τους συμβούλους του συνδυασμού του. Σε μία εκδήλωση στον ΟΛΠ που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αλλά στριμωχνόσουν για να παρακολουθήσεις, ο Γιάννης Μώραλης τόνισε ανάμεσα στα άλλα: 

ImageGen«Εμείς μάθαμε από τον Ολυμπιακό, το μεγάλο λαϊκό κίνημα να ενώνουμε δυνάμεις, να υπηρετούμε ιδέες, να βάζουμε στόχους και να φέρνουμε νίκες. Θέλω να ξεκαθαρίσω μια για πάντα την διαφορά του κομματάρχη, από τον πολίτη με ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. Και εδώ στον Πειραιά έχουμε το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα κομματάρχη: τον κ. Μιχαλολιάκο.  Είναι ο Δήμαρχος, που για να αλλάξεις τις καμένες λάμπες στη γειτονιά σου ή να επισκευαστούν οι σπασμένες πλάκες του πεζοδρομίου ή για να κλείσεις τις λακκούβες, ή για να πλυθεί ο κάδος απορριμμάτων, πρέπει να το ζητήσεις από το Γραφείο Δημάρχου, να σε χτυπήσουν στην πλάτη, για να το ανταλλάξουν.  Υποσχέθηκε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε υπογειοποιήσεις κεντρικών δρόμων. Δεν προχώρησε καμία! Υποσχέθηκε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε «Πολυχώρο Ψυχαγωγίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και στέγη σε πειραϊκούς συλλόγους ΑμεΑ». Δεν έγινε τίποτα! Υποσχέθηκε ολοήμερο παιδικό σταθμό. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε πλήρη απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε κοινωνικό φαρμακείο. Δεν έγινε. Ο κ. Μιχαλολιάκος βάζει τον πήχη χαμηλά.

Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν πρόσωπα που διαθέτουν τη δύναμη και το κύρος, προκειμένου να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα.  Δεσμευόμαστε για την κατασκευή: νέου κολυμβητηρίου στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα και αναβαθμίζουμε σε σύγχρονο στάδιο το Θεμιστόκλειο. Δημιουργούμε νέο σκοπευτήριο στον Πειραιά. Δεσμευόμαστε για την διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κάθε γειτονιά. Δεσμευόμαστε να ανακαινίσουμε και δημιουργήσουμε νέα σχολικά κτίρια.

DSC02332Να δημιουργήσουμε το νέο αθλητικό σχολείο του Πειραιά. Δεσμευόμαστε να καθαρίζουμε ολόκληρη την πόλη και κάθε γειτονιά με σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και με πιο δίκαια ανταποδοτικά τέλη. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τις μητέρες δημιουργώντας περισσότερους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την τοπική αγορά κάθε γειτονιάς με την μείωση των δημοτικών τελών. Εμείς θέλουμε να αποκτήσει ο Πειραιάς αίγλη και αρχοντιά. Να γίνει ο Πειραιάς μια σύγχρονη πόλη. Με την δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνεργασία με την εκκλησία του Πειραιά. Με την διευκόλυνση των πολιτών με ειδικές ανάγκες.

Με την δημιουργία αποκλειστικά δημόσιων χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους συμπολίτες μας, με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Γηπέδου Καραϊσκάκη, αλλά και του εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ. Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ έως τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα.

Την ανακαίνιση των προσόψεων κτιρίων, την αρχιτεκτονική ανάδειξη των δημόσιων χώρων και των ιστορικών σημείων της πόλης. Την αξιοποίηση των μεγάλων ακινήτων του Δήμου: Της Ραλλείου, του Πύργου, του ακινήτου της Ρετσίνας, της Βίλλας Ζαχαρίου και του στρατόπεδου Σακκελίωνα. Την ολοκλήρωση του προγράμματος Πολιτιστική Ακτή σε συνεργασία με τον ΟΛΠ. Αρνούμαστε τον ακρωτηριασμό της πόλης μας!».

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ζήτω ο Πειραιάς!

DSC02383Από μέρους του ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε: «Πάμε να νικήσουμε. Να κάνουμε έργα. Με πράξεις, όχι με λόγια. Τα ψέματα τελειώνουν. Φτάνει η μιζέρια, η ανεργία και η υποβάθμιση. Αλλάζουμε τον Πειραιά, το λιμάνι της καρδιάς μας. Να αισθανθούμε ξανά περήφανοι Πειραιώτες. Εδώ από το λιμάνι ξεκινάει η μεγάλη ανατροπή. Πάμε δυνατά. Πάμε Πειραιώτικα. Ζήτω ο Πειραιάς».

 

 

olp4_650x433.jpg

DSC02372  DSC02360

DSC02246  DSC02367

sel.14

 


Σχετικά άρθρα