Εφημερίδα Κοινωνική

Ολυμπιακός – Φιρέντσε 10-9

 Breaking News

Ολυμπιακός – Φιρέντσε 10-9
07 Απριλίου 2014

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στην Φλωρεντία κατακτώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της με 10-9 κόντρα στη διοργανώτρια Φιρέντσε, στον μεγάλο τελικό του LEN Trophy.

Στον δεύτερο τελικό της ιστορίας του, μετά το 2008 και πάλι για την ίδια διοργάνωση, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Ιταλία –τότε αγωνίστηκε στην Πάντοβα- και αυτή τη φορά θα φύγει με την κούπα!

Μεγαλειώδης εμφάνιση από τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη που το πίστεψαν, μετά τον νικηφόρο ημιτελικό με την Κίνεφ Κίρισι, και παρότι έγιναν διάφορες φάσεις στα τελευταία λεπτά, με την ελληνική πλευρά να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του ρέφερι, η Νοξ με δικό της τέρμα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, που βρέθηκε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης, στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, μετά την Ευρωλίγκα.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν και μια εχθρική διαιτησία, οι ερυθρόλευκες μπήκαν αποφασισμένες μέσα στην πισίνα, προηγήθηκαν με 2-0 και διαχειρίστηκαν πολύ καλά τον χρόνο, με τις Νοξ και Μαργαρίτα Πλευρίτου να κάνουν μεγάλο παιχνίδι, διατηρώντας το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας, παρά την πίεση που δέχτηκαν (5-4 ημιχρ.). Μετά το 7-7 της τρίτης περιόδου, Μανωλιουδάκη και Μ. Πλευρίτου έδωσαν και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, που έδειχνε να κρατά την τύχη στα χέρια του, κόντρα σε όλα!

Η Μότα με τέρμα στα 3.30 πριν από το φινάλε έβαλε και πάλι μέσα στο παιχνίδι την ομάδα της, ενώ η ποινή στη Μανωλιουδάκη, αντί να δοθεί πέναλτι υπέρ της Νοξ, έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτολίνι να φέρει και πάλι τον τελικό στα ίσια (10-10). Η Αβραμίδου έχασε τετ α τετ στα 1:49 μην μπορώντας να νικήσει την Λάβι, η Νοξ όμως, που έγινε «στόχος» αντιπάλων και διαιτητών, έδωσε την «απάντησή» της στο φινάλε. Η ερυθρόλευκη… φιέστα για τον σπουδαίο αυτόν τίτλο έχει προγραμματιστεί για την άλλη εβδομάδα, ενώ η άφιξη της αποστολής από τη γειτονικής Ιταλία θα γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (7/4).

 

Πηγή : www.gazzetta.gr

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ