Εφημερίδα Κοινωνική

Ο λόγος στους Πειραιώτες! Η «Κοινωνική» πιάνει παλμό γειτονιάς

 Breaking News

Ο λόγος στους Πειραιώτες!  Η «Κοινωνική» πιάνει παλμό γειτονιάς
28 Απριλίου 2014

*Ρεπορτάζ Μαίρη Ιτσέγκο

Ρούστα Αλέξης – Άνεργος

Ο κ. Ρούστα Αλέξης, τον οποίο συναντήσαμε στη οδό Σωτήρος Διός, με ιδιαίτερα λακωνικό λόγο ανέδειξε ως κυριότερο πρόβλημα την ανεργία που μαστίζει την πόλη και κατ’επέκταση τη χώρα. Στη πρώτη γραμμή των προβλημάτων του Πειραιά έθεσε το πρόβλημα της ανεπαρκούς καθαριότητας και τις πρόσφατες μονοδρομήσεις καθώς όπως είπε «Έγινε άνω κάτω ο Πειραιάς.»

Κατερίνα Τάσση – Ιδ. Υπάλληλος

Η κα Κατερίνα Τάσση, ερωτηθείσα για το κυριότερο πρόβλημα της πόλης, απάντησε πως θεωρεί αδύναμο σημείο την έλλειψη της καθαριότητας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά προβλημάτων, τύπου ντόμινο, με αρχικό παράγοντα τις μονοδρομήσεις. «Παράνομο παρκάρισμα, έλλειψη θέσεων στάθμευσης» είναι μόνο μερικά από τα θέματα καθημερινότητας που “καίνε”. Η κα Κατερίνα Τάσση κατήγγειλε τη νοοτροπία και τη στάση των καταστηματαρχών μαζικής εστίασης οι οποίοι παρανόμως βάζουν τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους δημιουργώντας πλείστα προβλήματα όπως, η δυσχερής διέλευση των πεζών από εκείνα τα σημεία και η καταπάτηση της πρασιάς των διπλανών μαγαζιών με αποτέλεσμα τη μείωση της ορατότητάς τους. Στη συνέχεια, σε σχετική ερώτηση που της έγινε για την ανέγερση του Ιστορικού Ρολογιού του Πειραιά, απάντησε πως δεν είναι προτεραιότητα ένα τέτοιο έργο ενώ έθεσε ως έργο υψίστης σημασίας και ασφάλειας τις ασφαλτοστρώσεις. Τέλος, αναφερθείσα στα περίπτερα, είπε «Είναι πολλά σε κοντινές αποστάσεις».

2-(1)

Κωνσταντίνα Φοιτήτρια – Χριστίνα και η Έλενα Μαθήτριες

Στην Πλατεία Κοραή ή στο «Σκάκι», όπως συνηθίζουμε να λέμε, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συνάντησε μια παρέα τριών κοριτσιών την ώρα που οι Πανεπιστημιακές και οι σχολικές απαιτήσεις, τουλάχιστον για εκείνη την ημέρα, είχαν τελειώσει. Η Κωνσταντίνα Φοιτήτρια, η Χριστίνα και η Έλενα Μαθήτριες μίλησαν για εκείνο που τους λείπει περισσότερο από όλα στον Πειραιά και δεν είναι άλλο από τις Εκδηλώσεις. Η Έλενα πρότεινε ένα πρόγραμμα για νέους που θα αφορά στα Πολιτιστικά και εκδηλώσεις με συναυλίες με δωρεάν είσοδο ή με αντίτιμο ένα συμβολικό ποσό. Η Κωνσταντίνα βλέπει ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα με διάφορες Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ομόφωνα αναφέρθηκαν σε έναν Πειραιά που απουσιάζει η καθαριότητα. Η Χριστίνα, σε αντίθεση με τις δύο νεαρές φίλες της, βλέπει θετικά τις μονοδρομήσεις αν ήταν απαραίτητες ώστε η πόλη να υποδεχθεί τα μέσα σταθερής τροχιάς. Πιστεύει πως η έλευση του μετρό και του τραμ είναι έργο ανάπτυξης και μακροπρόθεσμα θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Οι κυκλοφοριακές αλλαγές στον Πειραιά, επισημαίνει, μόνο βραχυπρόθεσμα ταλαιπωρούν τους πολίτες. Τέλος, η Κωνσταντίνα, έθεσε κάποια επιπλέον καίρια θέματα στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, στη μείωση της παραβατικότητας, στη φύλαξη δημοσίων χώρων, στην ανεπάρκεια του ηλεκτροφωτισμού ενώ ιδιαίτερη ήταν η μνεία ως προς την ανέγερση του Ιστορικού Ρολογιού, καθώς όπως είπε «Δεν είναι προτεραιότητα το Ρολόϊ.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ