Εφημερίδα Κοινωνική

Νέες αποκαλύψεις Κουμουτσάκου

 Breaking News

Νέες αποκαλύψεις Κουμουτσάκου
03 Απριλίου 2014

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ασκεί έντονη κριτική με αφορμή τον ΒΙΟΚΑ Κορωπίου

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής : «Ακούμε τις τελευταίες ημέρες ότι ο κ. Σγουρός δήθεν υλοποιεί το Μεγάλο Έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Κορωπίου. Για μια ακόμη φορά ο κ. Σγουρός φλερτάρει με την εικονική πραγματικότητα. Με μισές αλήθειες, μισά ψέματα και ολόκληρες παραπλανήσεις προσβάλλει τη νοημοσύνη των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που βιώνουν χρόνια τώρα τις συνέπειες της απουσίας δικτύου αποχέτευσης και την απειλή για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη αποχετευτικού συστήματος. Ο κ. Σγουρός οικειοποιείται κάτι στο οποίο ο ίδιος έχει σχεδόν μηδενική συμβολή. Και εξηγούμεθα:

α) Οι μελέτες και η ωρίμανση του έργου έγιναν με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ ΑΕ

β) Η απόφαση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ ελήφθη από τον τέως Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής

γ) Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Κρωπίας – ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η δημοπράτηση του έργου έγιναν πριν αναλάβει τη διαχείριση της αιρετής Περιφέρειας ο κ. Σγουρός.

Επομένως για ποιό «έργο του» μιλάει ο κ. Σγουρός; Πρακτικά το μόνο που έκανε ήταν η υπογραφή της σύμβασης με το γνωστό παλαιοκομματικό του τρόπο. Δηλαδή μπροστά στις κάμερες. Ο κ. Σγουρός ισχυρίζεται ότι έλυσε το αποχετευτικό πρόβλημα του Κορωπίου – Παιανίας ενώ είναι γνωστό ότι:

α) Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, το έργο ενδεχομένως να τεθεί σε λειτουργία, αν όλα πάνε καλά, το νωρίτερο σε 3 έως 5 χρόνια από σήμερα. Συνεπώς για ποιά επίλυση του αποχετευτικού μιλάει ο κ. Σγουρός; Ένας βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί όταν φτάσουν σε αυτόν λύματα, κάτι που είναι πολύ μακριά ακόμα σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο έργο.

β) Οι καθυστερήσεις, οι οποίες δεν οφείλονται αποκλειστικά στις δικαστικές εμπλοκές και διαμάχες, αλλά και στην αδράνεια της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας (ενδεικτικά αναφέρω τις καθυστερήσεις στην αγορά γης, τις καθυστερήσεις στην έγκριση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και την έλλειψη σχεδιασμού για τις ιδιωτικές συνδέσεις – περίπτωση ΚΕΛ Θριασίου), οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στη δέσμευση σημαντικών πόρων από το νέο ΕΣΠΑ καθώς ο αρχικός σχεδιασμός για ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του τρέχοντος ΕΣΠΑ είναι πλέον απολύτως ανέφικτος. Αντί ο κ. Σγουρός να επιλύει τα πραγματικά προβλήματα του έργου που οδηγούν σε χαμηλούς ρυθμούς απορρόφησης και δεσμεύσεις κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ, προβαίνει σε δηλώσεις και εικονικά «εγκαίνια» πριν της ώρας.

Η παλαιάς κοπής πρακτική αυτή του κ. Σγουρού επαναλαμβάνεται, καθώς κάτι ανάλογο έκανε πρόσφατα και στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, όπου υπήρξαν «εγκαίνια» χωρίς όμως να έχει δρομολογηθεί το βασικό έργο αποχέτευσης του λιμένα Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη), το οποίο αποτελεί και το βασικό πρόβλημα αποχέτευσης της περιοχής αυτής. Αυτά τα γνωρίζει ο κ. Σγουρός; Είναι καιρός να αρχίσει να πληροφορείται και να απολογείται…»


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ