Εφημερίδα Κοινωνική

Κρίσιμα ερωτήματα μετά την επίσκεψη στην Ψυττάλεια

 Breaking News

Κρίσιμα ερωτήματα μετά την επίσκεψη στην Ψυττάλεια
24 Απριλίου 2014

Γιώργος Κουμουτσάκος: Οι κάτοικοι του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις !

Με αφορμή την επίσκεψη του Γ. Σγουρού στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων της Ψυττάλειας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από δύο θητείες στη Νομαρχία Αθηνών και πάντως μετά από τρεισήμισι χρόνια θητείας στην Περιφέρεια Αττικής, ο «επικεφαλής του καθεστώτος Σγουρού» αποφάσισε προχθες, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, να επισκεφθεί για πρώτη φορά τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων στον Ακροκέραμο και το νησί της Ψυττάλειας.

Ναι, δεν είναι λάθος. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις που η πρώτη φάση τους λειτούργησε ήδη από το 1994! Τις εγκαταστάσεις στις οποίες οδηγείται το μεγαλύτερο μέρος των παραγόμενων αστικών λυμάτων της Αττικής. Μια από τις μεγαλύτερες σε δυναμικότητα μονάδες της Ευρώπης.

Ωστόσο, με αφορμή την «ιστορική» αυτή επίσκεψη στην Ψυττάλεια, θα θέλαμε να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον ίδιο:

1) Είναι υπέρ ή κατά της μεταφοράς των λυμάτων της Αρτέμιδας, Ραφήνας και Σπάτων στο ΚΕΛ Ψυττάλειας;

2) Είναι υπέρ ή κατά της μεταφοράς των λυμάτων των παραλιακών οικισμών του νότιου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Ψυττάλειας;

3) Είναι υπέρ ή κατά της μεταφοράς των λυμάτων τμήματος της Παλλήνης, Ανθούσας, Γέρακα στο ΚΕΛ Ψυττάλειας;

Οι κάτοικοι του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο κ. Σγουρός το μοναδικό που κατάφερε ήταν να αποφεύγει επιμελώς οποιαδήποτε τοποθέτηση επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, ενώ συχνά αποχωρούσε οργισμένος και εκτός εαυτού έναντι της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, όπως συνέβη σε σύσκεψη για το ζήτημα της αποχέτευσης του Σαρωνικού το 2011! Μια ΕΥΔΑΠ της οποίας χθες εκθειάσατε το έργο!

Στη συνέχεια των δηλώσεων, αναφέρθηκε στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, Κορωπίου και Μαραθώνα. Του υπενθυμίζουμε ότι έχουμε κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα παραπάνω έργα στις οποίες δεν έχει απαντήσει. Θα θέλαμε επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι στις δηλώσεις του ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής το 2010, είχε δεσμευτεί ότι θα επιλύσει το αποχετευτικό ζήτημα της Ανατολικής Αττικής. Στο τέλος της θητείας του, η πρόοδος είναι σχεδόν μηδενική. Και εξηγούμαι:

- Στο τεράστιο ζήτημα της αποχέτευσης Σπάτων, Αρτέμιδας και Ραφήνας δεν έχει καμία συμβολή. Αντίθετα τήρησε στάση απάθειας και παρακολούθησε ως απλός θεατής τις εξελίξεις, ή πιο σωστά τις μη εξελίξεις. Αδιαφόρησε για τα δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Αγνόησε επιδεικτικά τα επερχόμενα πρόστιμα λόγω μη συμμόρφωσης με την Κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΟΚ. Αλήθεια μήπως σκοπεύει να πληρώσει και τα επερχόμενα πρόστιμα από το πλεόνασμα;

- Στο ζήτημα της αποχέτευσης Μαρκόπουλου, αγνόησε επιδεικτικά το ζήτημα του Πόρτο Ράφτη, η αποχέτευση του οποίου αποτελεί και το μείζον πρόβλημα της περιοχής. Αλήθεια γιατί δεν εξηγεί ο επικεφαλής του καθεστώτος Σγουρού στους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη πως είναι δυνατόν να εγκαινίασε (;) το βιολογικό καθαρισμό του Μαρκόπουλου αλλά εκείνοι να μην έχουν ούτε καν πρόβλεψη για το δίκτυο αποχέτευσης;

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που έκανε με την ΕΥΔΑΠ για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων του ΚΕΛ Ψυττάλειας. Αλήθεια, τι απέγινε αυτή η πρόταση;

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση; Έχουν άλλωστε περάσει τρία χρόνια όπως ό ίδιος αναφέρει από την κατάθεση της σχετικής πρότασης στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Τέλος θέλω να σχολιάσω και τη δήλωση περί αντίθεσης του απερχόμενου Περιφερειάρχη στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Η συγκεκριμένη δήλωση είναι τουλάχιστον απαράδεκτη! Κύριε απερχόμενε Περιφερειάρχη, γνωρίζετε ότι οι εγκαταστάσεις που επισκεφτήκατε προχτές βρίσκονται σε λειτουργία από ιδιωτική εταιρεία; Πως είναι δυνατόν να λέτε ότι είσαστε αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ όταν εκθειάζετε και προβάλετε μια εγκατάσταση που από την έναρξη λειτουργίας της λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο από ιδιώτη εργολάβο;

Αυτά προς το παρόν. Περισσότερα στο αναμενόμενο «debate» στο οποίο έχετε δημοσίως δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχετε».

 


 



Σχετικά άρθρα