Εφημερίδα Κοινωνική

ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗΣ: Δέχτηκα προτάσεις συνεργασίας αλλά ο δικός μας συνδυασμός ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

 Breaking News

ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗΣ: Δέχτηκα προτάσεις συνεργασίας αλλά ο δικός μας συνδυασμός ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ
23 Απριλίου 2014

*Αποκαλυπτική συνέντευξη στον Κώστα Παναγιωτάκη

Συναντήσαμε τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκη και τον ρωτήσαμε για τα δημοτικά προεκλογικά δρώμενα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων. Μας μίλησε για όλους και για όλα…

-κ. Βουράκη, πως βλέπετε το «προεκλογικό πάζλ» του Πειραιά και τι γεύση σας έχουν αφήσει οι υποψηφιότητες Γιάννη Μώραλη (για δήμαρχος) και Βαγγέλη Μαρινάκη, Πέτρου Κόκκαλη και Χρήστου Αγραπίδη (για δημοτικοί σύμβουλοι);

Προσωπικά καλωσορίζω την όποια υποψηφιότητα στην πόλη μας. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο. Ο Γιάννης Μώραλης είναι ένας άνθρωπος νέος και άφθαρτος στην πολιτική. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς και η οικογένεια Κόκκαλη είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά κεφάλαια της χώρας. Σχετικά με τον κύριο Αγραπίδη, μιλάει η ιστορία. Κατά τα λεγόμενά τους ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μία αυτοδιοικητική κίνηση έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα της πόλης. Ο Πειραιάς όμως είναι μία πόλη που δεν απέκτησε προβλήματα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πειραιάς μας ταλαιπωρείται από προβλήματα δεκαετιών. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να θέλω να μειώσω το ενδιαφέρον τους για την πόλη, δεν είδα να παίρνουν επίσημη θέση για όλα αυτά τα προβλήματα. Την τελευταία δεκαετία ο Δήμος του Πειραιά, έμεινε πίσω σε έργα υποδομής, υπερχρεώθηκε με δάνεια, πνίγηκε στο σκουπίδι, έχασε το λιμάνι του, έδιωξε τις ναυτιλιακές και τις τράπεζες, έχασε τις παραλίες του, αποψιλώθηκε από το πράσινο, καταστράφηκε εμπορικά με αποκορύφωμα τις μονοδρομήσεις, είναι από τις πρώτες πόλεις σε ανεργία, έχει απαξιωθεί πλήρως πολιτιστικά, έχει μείνει χωρίς αθλητικούς χώρους, έχει χάσει τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες, έχει καταπιεί κάθε έννοια εθελοντισμού. Τόσα χρόνια γιατί δεν έκαναν ούτε μία παρέμβαση, έστω για κάτι από αυτά; Το πιο στενόχωρο βέβαια από όλα είναι ότι μεγάλο ποσοστό από εκείνους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, έχουν βάλει την υπογραφή τους, στην παραπάνω κατάσταση που σας περιέγραψα.

-Πόσο επηρεάστηκε το δικό σας πρόγραμμα; Δεχθήκατε προτάσεις συνεργασίας;

Σε αυτό το σημείο θεωρώ απαραίτητο να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους που χτίσαμε παρέα το συνδυασμό μας, γιατί όλοι πιστεύουν σε αυτό μας το εγχείρημα και δεν έχει αποχωρίσει κανείς. Tο πρόγραμμά μας δεν άλλαξε, άλλαξε ο προγραμματισμός μας. Προτάσεις έχω δεχτεί, θεωρώντας όμως ότι το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε είναι σαφές και βάζοντας πάνω απ” όλα τους ανθρώπους και την παράταξή μας, ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ, πιστεύω ότι δε μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρξει κάποια συνεργασία.

-Ο συνδυασμός σας σε τι ξεχωρίζει έναντι αυτών των υποψηφιοτήτων;

Ο συνδυασμός ξεχωρίζει από τη στελέχωσή του και μόνο, άφθαρτοι άνθρωποι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, χωρίς βεβαρημένο πολιτικό ή αυτοδιοικητικό μητρώο. Άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη να βρουν δουλειά μέσα από την εκλογή τους και πάνω απ” όλα με κολλημένα ένσημα.

-Καλέσατε όλους τους υποψηφίους δημάρχους σε δημόσιο debate! Υπήρξε ανταπόκριση;

Δυστυχώς από όλους τους επικεφαλής, παρόλο που κάποιοι το ζήτησαν δημόσια πρώτοι, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η πρόσκληση – πρόκληση παραμένει ανοιχτή. Σύντομα όμως, να περιμένετε μία έκπληξη, καθώς ως Ιωσήφ Βουράκης, δηλώνω ότι όλοι οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να με ρωτήσουν ότι θέλουν και να τους απαντήσω ζωντανά.

-Θα θέλατε να κάνετε μια πρόβλεψη για την ημέρα των εκλογών; Σε περίπτωση που χρειαστεί να στηρίξετε κάποιον στον β’ γύρο ποιος θα ήταν αυτός;

Πρόβλεψη δε μπορώ να κάνω, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δε με απασχολεί ποιον πολιτικό «αντίπαλο» θα έχω απέναντι μου στο δεύτερο γύρο.

 


Σχετικά άρθρα