Εφημερίδα Κοινωνική

Ηλίας Μάκρας,Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος – Επιστημονική και κοινωνική πορεία

 Breaking News

Ηλίας Μάκρας,Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος – Επιστημονική και κοινωνική πορεία
30 Απριλίου 2014

Ilias-Makras-Entypo-Viograf

- Γεννήθηκε στα Καμίνια και μεγάλωσε στην Ευαγγελίστρια Πειραιά.

- Ο πατέρας του, Λευτέρης, Μικρασιάτης, Κοκκινιώτης, έμπορος και συγγραφέας, με έντονη κοινωνικοπολιτική δράση στον Πειραιά, από την εποχή του πολέμου, της αντίστασης, μέχρι την αποδημία του (1999). Γλύτωσε, τον εαυτό του και άλλους πατριώτες, από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, χάρις σε μια ταυτότητα του Ερυθρού Σταυρού που είχε αποκτήσει ως Ιταλοκρατούμενος στις φυλακές της Αίγινας. Η μητέρα του, Σταυρούλα, Μανιάτικης καταγωγής, από τους Κάτω Μπουλαριούς Γερολιμένα, το γένος Ηλία Ρεσβάνη.

- Τα αδέρφια του, ο Κώστας δικηγόρος στο Δήμο Πειραιά, αντιπρ. Πανελ. Ομοσπ. Αντισφαίρισης με πλούσια κοινωνική δράση και ο Στράτος διδάκτωρ μαθηματικός, ερευνητής, συγγραφέας, υπότροφος του Ι.Κ.Υ και ζωγράφος.

- Απόφοιτος αριστούχος Λυκείου «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» Κ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ. Πτυχιούχος, Ιατρικής και Χειρουργικής Σχολής Πανεπιστημίου Μιλάνου. Διδάκτωρ του ιδίου πανεπιστημίου, με βαθμό «λιαν καλώς» (1979). Ασκήθηκε στην Χειρουργική και Ουρολογία στα Νοσοκομεία ΠΑΡΜΑΣ Ιταλίας, «ΤΖΑΝΕΙΟ», «ΜΕΤΑΞΑ» και 401 Γ.Σ.Ν.Α. Επιστημονική δραστηριότητα με εργασίες, συνέδρια, σεμινάρια. Ομιλίες και συγγραφή άρθρων ιατροκοινωνικού περιεχομένου. Μεταπτυχιακό τίτλο ιατρού Εργασίας και Γενικής Ιατρικής. Μέλος Ιταλικής ουρολογικής, γεροντολογικής εταιρείας, τ. Αντιπρόεδρος «Ελληνικής εταιρείας εναντίον καρκίνου πνεύμονος».

Τακτικό μέλος ιατρικών επιτροπών νομαρχίας Πειραιά (τιμητική θέσις) επί 20ετία, τ. Αρχίατρος ναυτιλιακού κλάδου «Εθνικής Ασφαλιστικής».

Ιατρός, κατ’ οίκον,, ελεγκτής, στο Ι.Κ.Α. (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Καμινίων-Παλαιάς Κοκκινιάς-Αγ. Ι. Ρέντη (1989-2014). Από το 1982 λειτουργεί το ιατρείο του στον Πειραιά.

- Υπηρέτησε ως Οπλίτης Ιατρός στην 25η Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού.

- Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου Πειραιά (1990). Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Ιωαν. Ρέντη (2006-21014).

- Από το 1986 συνεχώς, εθελοντής-θεραπευτής ιατρός στα Κ.Α.Π.Η. του Πειραιά.

- Εκλέκτωρ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο επί 4ετία και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρών Ι.Κ.Α. επί 3ετία.

- Εθελοντής Ιατρός στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου, Ποδοσφ. Ένωσης Πειραιά, «Πειραϊκού Συνδέσμου», «Εθνικού» Πειραιά και ερασιτεχνικών ποδοσφ. ομάδων.

- Διετέλεσε επί 5ετία έφορος ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού τμήματος του «ΕΘΝΙΚΟΥ Ο.Φ.Π.Φ.» και μέλος το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «ΕΘΝΙΚΟΣ» (1992-1997).

- Ιδρυτικό μέλος της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». Υπεύθυνος της Επιστημονικής Επιτροπής και διάδωσης της Μεσογειακής Διατροφής.

- Μέλος του «Πειραϊκού Συνδέσμου» (τ. έφορος και ειδικός σύμβουλος) ο οποίος του απένειμε αργυρούν μετάλλιο, για την 30ετή ενεργό συμμετοχή του.

- Μέλος της «Φιλολογικής Στέγης».

- Μέλος της Επιτροπής Εφορείας Προσκόπων Αττικής (1987-1989).

- Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο Ελληνικό φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας, σε πανιταλικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο (1972-1979).

- Γράφει και έχει δημοσιεύσει ποιήματα σε περιοδικά και εφημερίδες.

- Ερασιτέχνης τενόρος, έχει τραγουδήσει ως σολίστας σε κοινωνικές και συλλογικές εκδηλώσεις.

- Φίλος της άθλησης και του χορού. Έχει λάβει μέρος σε όλους τους «Γύρους του Πειραιά» και είναι μέλος των φίλων χορού “Dancehall”.

- Έχει 4 παιδιά. Τον Λευτέρη, ιατρό, τον Γιάννη, πρ. διεθνή τερματοφύλακα της Εθνικής Παίδων, Νέων και της Μικτής Πειραιά, καθηγητή φυσικής αγωγής και φυσικοθεραπευτή, την Σταυρούλα απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου και σοπράνο και τον 3χρονο Αχιλλέα.

 


Σχετικά άρθρα