Εφημερίδα Κοινωνική

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Breaking News

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
08 Απριλίου 2014

Ο πρόεδρος Θεόδωρος Τσόντος με μέλη του Δ.Σ., φίλους και μέλη της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» πραγματοποίησαν στις 30 Μαρτίου την πρώτη τους εκδρομή στο εξωτερικό, επιλέγοντας ως προορισμό την Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την επίσκεψη – προσκύνημα στα μνημεία του Ελληνισμού. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην ιστορική μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή, που το νερό της θεωρείται θαυματουργό.

Το Μοναστήρι, ανακαινισμένο χάρη στις ενέργειες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, διαλαλεί στα πέρατα της Οικουμένης την ένδοξη ιστορία του Γένους μας. Μετά το προσκύνημα πήραν όλοι το θαυματουργό αγίασμα και αφού περιηγήθηκαν στο προαύλιο της μονής, όπου βρίσκονται οι τάφοι πολλών Πατριαρχών και πέρασαν από το ελληνικό νεκροταφείο, που είναι κοντά στη μονή, έφυγαν συγκινημένοι.

Η αίγλη της Κωνσταντινούπολης γοήτευσε τους εκδρομείς που για 4 μέρες είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις.

Η επίσκεψη – προσκύνημα στο μεγαλοπρεπή ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, ένα από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα παγκοσμίως και από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνητρο για μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη από τους Έλληνες. Από το 360 ως το 1453 ήταν ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης και από το 1934 ως σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Η μετάβαση στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ήταν εξ ίσου συγκινητική. Οι άδειοι χώροι που μάταια περιμένουν τους σπουδαστές και η σπουδαιότητα του χώρου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Αλλά και η Πρίγκηπος το μεγαλύτερο και το πιο πυκνοκατοικημένο από τα Πριγκηπονήσια άφησε ωραίες εντυπώσεις.

Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή Φανάρι, που έγινε την τελευταία ημέρα της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη, η παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και η συνάντηση και συζήτηση με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ήταν συγκλονιστική.

Τις τέσσερις ημέρες της διαμονής στην Κωνσταντινούπολη είχαν όλοι την ευκαιρία να δουν και άλλα αξιοθέατα, όπως τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού κ.α. και να κάνουν μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ