Εφημερίδα Κοινωνική

Η επίσκεψη του Ηλία Μαμαλάκη στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου

 Breaking News

Η επίσκεψη του Ηλία Μαμαλάκη στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου
14 Απριλίου 2014

Λένε πως “Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις”… και τι πιο όμορφο η εκπαίδευση των μαθητών Μαγειρικής και Κηπουρικής να πλαισιωθεί έστω και για λίγες ώρες από τον μάστερ της Ελληνικής μαγειρικής τέχνης, τον γνωστό και καταξιωμένο Chef κύριο Ηλία Μαμαλάκη.

Η τηλεοπτική εικόνα που είχαν στα μάτια τους οι μαθητές για τον κύριο Μαμαλάκη πήρε σάρκα και οστά και «έδρασε» μαζί τους στο χώρο όπου οι προσωπικές τους ικανότητες και δυνατότητες πραγματικά «ξεδιπλώνονται» καθημερινά. Ο κύριος Μαμαλάκης επισκέφτηκε το σχολείο στις 12-03-2014, έπειτα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του σχολείου στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα “Η Ελιά και ο Πλούτος της”. Αφού αρχικά γνωρίστηκε με τους μαθητές, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ελιάς και των παραγώγων της και στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Ακολούθησε πρακτική μαγειρικής στα εργαστήρια με την εποπτεία του, όπου οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες μαγείρεψαν το γνωστό Μπριάμ. Παράλληλα μια ομάδα μαθητών παρασκεύασε με τη βοήθεια του αρτοποιού κυρίου Νίκου Δασκαλάκη μια συνταγή ελαιόψωμου.

Οι δράσεις στο εργαστήριο μαγειρικής έγιναν κατά γενική ομολογία με αρμονική συνεργασία όλων των ομάδων των μαθητών και φυσικά με την ενεργό συμμετοχή του κυρίου Μαμαλάκη που σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν και γι’ αυτόν μια εμπειρία μοναδική. Χαρά, ευτυχία, συνεργασία και φυσικά ένα νοστιμότατο Μπριάμ με ελληνικό ελαιόλαδο ήταν τα “προϊόντα” μαγειρικής μας εκείνο το πρωί και οι αρμόδιοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κύριο Μαμαλάκη άλλα και όλους όσους συνέβαλαν σ ΄ αυτό.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ