Εφημερίδα Κοινωνική

Η Έκθεση «Κρητική Παράδοση» στον Κορυδαλλό

 Breaking News

Η Έκθεση «Κρητική Παράδοση» στον Κορυδαλλό
08 Απριλίου 2014

Με τη συμμετοχή παραγωγών κρητικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, η έκθεση Κρητική Παράδοση από την Τετάρτη 9 έως την Δευτέρα 14 Απριλίου. Στην έκθεση, που συμμετέχουν πάνω από 25 παραγωγοί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της ευλογημένης κρητικής γης, αλλά και την παράδοση του νησιού, μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα διοργανώνονται καθημερινά.

Παράλληλα, οι παραγωγοί θα διαθέσουν μέρος των προϊόντων τους στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και στο πρόγραμμα «ΣτηριΖΩ» και στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Κορυδαλλού, συμβάλλοντας στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής για την στήριξη των δημο-τών, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Ο Δήμος Κορυδαλλού, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, υποστηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια που ενισχύει την πρωτογενή παραγωγή, την προσπάθεια να ενισχυθεί η παραγωγική βάση της χώρας και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια και τη δράση «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» με την διάθεση προϊόντων απευθείας από τους παραγωγού, στηρίζοντας το εισόδημα των δημοτών, που αγοράζουν οικονομικά, ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους έλληνες παραγωγούς. Είναι μια σημαντική πράξη αλληλεγγύης, που δείχνει κοινωνική ευαισθησία στην πράξη.

Καθημερινά θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κρητικών χορευτικών συγκροτημάτων των Συλλόγων της περιοχής και φυσικά του δραστήριου Συλλόγου Κρητών Κορυδαλλού. Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία κρητικής και λαϊκής μουσικής με τον Γιώργο Καραγιώργη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ