Εφημερίδα Κοινωνική

Έρχονται μειώσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ

 Breaking News

Έρχονται μειώσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ
29 Απριλίου 2014

Τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του συστήματος η οποία θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Σε αυτή προβλέπεται αναδιάρθρωση των δρομολογίων, πύκνωσή τους όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και αλλαγή της τιμής του εισιτηρίου. Σύμφωνα με το «Βήμα», η μείωση δεν έχει «κλειδώσει», αλλά ο ΟΑΣΑ μελετά τη μείωση του βασικού εισιτηρίου. Στο επίκεντρο είναι το απλό, για όλα τα μέσα με διάρκεια 90 λεπτά, το οποίο σήμερα κοστίζει 1,40 ευρώ. Εκτιμάται πως η τιμή θα πέσει στο 1,20 ευρώ, με αυτόματη κατάργηση του απλού εισιτηρίου για λεωφορεία τρόλεϊ και τραμ που έχει το ίδιο κόστος και τη δημιουργία ενός ενιαίου κομίστρου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μελετάται και η μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα, που σήμερα κοστίζει 45 ευρώ, με ένα σενάριο να κάνει λόγο για πτώση στα 30 ευρώ. Σε περίπτωση που αυτό εφαρμοστεί, τότε λογικά θα καταργηθεί η μηνιαία κάρτα των 20 ευρώ που αφορά μόνο λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η εφαρμογή του ΟΑΣΑ για τα κινητά τηλέφωνα, που θα επιτρέπει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από αυτά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ