Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικός Σύλλογος: Μόνο τα πολυκαταστήματα βγήκαν «κερδισμένα» από το Κυριακάτικο Άνοιγμα

 Breaking News

Εμπορικός Σύλλογος: Μόνο τα πολυκαταστήματα βγήκαν «κερδισμένα» από το Κυριακάτικο Άνοιγμα
15 Απριλίου 2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, εκτιμώντας την εικόνα της πειραϊκής αγοράς την Κυριακή 13 Απριλίου, όπου τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά, με βάση το νέο νόμο, ανακοινώνει τα εξής:

«Η εικόνα της αγοράς από άποψη εμπορικής κίνησης σε γενικές γραμμές ήταν μάλλον υποτονική, όπως επίσης χαμηλή ήταν και η επισκεψιμότητα των καταναλωτών.

Περισσότερη κίνηση παρατηρήθηκε και αυτή τη φορά σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, τις οποίες φαίνεται ότι τελικά ευνοεί το συγκεκριμένο μέτρο. Τα όποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με το συνολικό τζίρο του εορταστικού δεκαημέρου, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το άθροισμα του τζίρου το Σαββατοκύριακο στις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις ήταν πολύ κοντά στον τζίρο του περσινού Σαββάτου του Λαζάρου. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε, ότι πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα της προαιρετικής λειτουργίας καταστημάτων τις επιπλέον Κυριακές, θα αποκομίσουμε μετά και την Κυριακή 4 Μαΐου – πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου – που θα είναι επίσης ανοικτά τα καταστήματα. Ευχόμαστε καλές δουλειές στους συναδέλφους τις υπόλοιπες μέρες μέχρι το Πάσχα.»


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ