Εφημερίδα Κοινωνική

Ελληνικό: Ημέρα Εκπαίδευσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης

 Breaking News

Ελληνικό: Ημέρα Εκπαίδευσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης
14 Απριλίου 2014

Το Σάββατο 5 Απριλίου ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποίησε Ημέρα Εκπαίδευσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στο Σπίτι της Γυμναστικής στην οδό Αθανασίου Διάκου και Τριπόλεως στην Αργυρούπολη.

Το Πρόγραμμα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης είναι μια πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, στο οποίο ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι μέλος.

Η εκπαίδευση υλοποιείται με την επιστημονική καθοδήγηση της ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων). Εθελοντές διασώστες από την ΕΔΟΚ βρίσκονταν στο Σπίτι της Γυμναστικής από τις 10.00 π.μ έως τις 14.00 μμ με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Αρκετοί δημότες αλλά και επισκέπτες του Δήμου προσέγγισαν το σημείο εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να εκπαιδευτούν και να μάθουν τους τρόπους αντιμετώπισης μιας επικίνδυνης κατάστασης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση καρδιακού επεισοδίου και βασική υποστήριξη της ζωής για ενήλικες και παιδιά και αντιμετώπιση πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Για την αναπαράσταση χρησιμοποιήθηκαν ειδικά προπλάσματα (ανθρώπινα προσομοιώματα – «κούκλες») επί των οποίων έγινε η εκπαίδευση σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ