Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΦΟΔΟΣ στην Αγορά του Ρέντη – Αλλοιώνουν Σφραγίδες σε αρνιά Βουλγαρίας

 Breaking News

ΕΦΟΔΟΣ στην Αγορά του Ρέντη – Αλλοιώνουν Σφραγίδες σε αρνιά Βουλγαρίας
15 Απριλίου 2014

Έφοδος και σε κρεοπωλεία της περιφέρειας! Δεσμεύτηκαν 106 αρνιά.

Εκατόν έξι αρνιά προέλευσης Βουλγαρίας, συνολικού βάρους 1.300 κιλών εντόπισαν και δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκαναν στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη και σε κρεοπωλείο στην περιοχή της Νίκαιας.

Τα αρνιά δεσμεύτηκαν καθώς οι σφραγίδες καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου δεν ήταν ευκρινείς, αλλά ελλιπείς και ασαφείς, κατά παράβαση της ισχύουσας Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας και επομένως ήταν αδύνατη η ταυτοποίησή τους.

Με αφορμή την δέσμευση των κρεάτων, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου δήλωσε: « Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά δεν σταματούν τους ελέγχους προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές ειδικά αυτή την περίοδο που είναι αυξημένη η κίνηση στην αγορά του κρεάτων και ειδικότερα των αρνιών. Τα φαινόμενα εισαγωγής ακατάλληλων τροφίμων από χώρες του εξωτερικού θα αντιμετωπιστούν όπως προβλέπει ο νόμος, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ