Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΣΤΡΑΨΕ και βρόντηξε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ! Βαριές κουβέντες κατά Μαρινάκη – Μώραλη και κάλεσμα συσπείρωσης εναντίον τους!

 Breaking News

ΑΣΤΡΑΨΕ και βρόντηξε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ! Βαριές κουβέντες κατά Μαρινάκη – Μώραλη και κάλεσμα συσπείρωσης εναντίον τους!
24 Απριλίου 2014

Πεδίο σύγκρουσης παρατηρείται ανάμεσα στους συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημαρχία Πειραιά αλλά και στα κόμματα που στηρίζουν τις υποψηφιότητες. Η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη και το «βαρύ» ψηφοδέλτιο των ερυθρολεύκων έχει ταράξει για τα καλά τα αυτοδιοικητικά «νερά» στην πόλη μας.

Για πρώτη φορά ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος επιλέγει να επιτεθεί δημόσια με σκληρές εκφράσεις εναντίον των Μαρινάκη – Μώραλη, καθώς μέχρι τώρα, από τότε που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα Μώραλη, κρατούσε χαμηλούς τόνους. «Αυτή η νοοτροπία, ότι με τα χρήματα όλα τα αγοράζω, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» σημείωσε ο κ.Μιχαλολιάκος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς έκανε λόγο για «ένα κακέκτυπο μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά – και μάλιστα μπερλουσκονισμού διά του υπαλλήλου του!». Και πρόσθεσε: «Το φαινόμενο να «αγοράζει» μαζί με τις μετοχές της ομάδας μας και την ψυχή και τους ανθρώπους δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δεν τους «αγόρασε» κανείς. Ούτε ο Νταϊφάς, ούτε ο Γουλανδρής. Δεν θεώρησαν ότι είναι τσιφλίκι τους» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφερόμενος προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και συγκρίνοντάς τον με προκατόχους του στον ερυθρόλευκο θώκο.

Ο νυν δήμαρχος ανέφερε πως στην υποψηφιότητά του υπάρχει συσπείρωση όλων των κομματικών αποχρώσεων. «Ξέρετε, όλοι οι οργανωμένοι στον Ολυμπιακό είναι πιο θυμωμένοι» ανέφερε (μιλώντας στο Κανάλι 1) και πρόσθεσε: «Αυτό που κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια είναι η επιρροή στους άλλους χώρους, γιατί επείσθησαν ότι η ανάμειξή μας με τα δημοτικά του Πειραιά δεν έχει κομματικό στόχο». Στο στόχαστρο του κ. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και οι υποψήφιοι που υποχωρούν σε πιέσεις. «Κάποιοι μπορεί να αποσύρουν υποψηφιότητες, νόμιζαν ότι με την επικοινωνιακή καταιγίδα θα πάνε καλά. Λίγοι είναι» δήλωσε ο σημερινός δήμαρχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑΝΕΑ» από το περιβάλλον του δημάρχου τόνιζαν πως ανεξάρτητα από τις επιμέρους επιλογές των συνδυασμών θα πρέπει σε περίπτωση δεύτερου γύρου μαζί του οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν απέναντί του.

Παράλληλα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος άφησε αιχμές και για την παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση του Γ. Μώραλη λέγοντας πως «στην παλαιά ΝΔ -τη μεγάλη- στη βάση έχω αυτοδυνάμως την απόλυτη επιρροή. Είναι δυνατόν πολιτικοί σημερινοί να διαρρήξουν τη σχέση που έχω εγώ με την εκλογική βάση της παλαιάς μεγάλης ΝΔ; Είναι πολύ αδύναμοι να το κάνουν, ακόμα και αν το ήθελαν».

Σε ανάλογο μήκος κύματος εμφανίστηκε χθες και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας τονίζοντας την ανάγκη «να μην περάσει ο δήμος σε χέρια δυνάμεων που ανήκουν στο κατεστημένο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας». Αναφερόμενος στη συμμετοχή Μώραλη, ο κ. Δρίτσας την χαρακτήρισε υποψηφιότητα «νέου τύπου» ενώ ανέφερε πως η σχέση του με τον Πειραιά είναι ελλιπής. «Δεν είναι Πειραιώτης και δεν έχει συμμετάσχει στα προβλήματα της πόλης παρά μόνο ως στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός» σημείωσε (στον Βήμα 99,5). Υπό το πρίσμα αυτό, δεν απέκλεισε ακόμη και συμπόρευση με τον σημερινό δήμαρχο, παρά το γεγονός πως παράταξή του, όπως είπε, έχει όλα αυτά τα χρόνια μέτωπο κατά του κ. Μιχαλολιάκου και έχει σταθεί κριτικά απέναντί του. «Μέχρι τώρα είχαμε και έχουμε αυτό το μέτωπο, αλλά η νέα υποψηφιότητα (σ.σ. Μώραλη) αλλάζει τα δεδομένα, διότι δεν υπακούει στους κανόνες της δημοκρατικής εκπροσώπησης, αλλά της επιβολής οργανωμένων συμφερόντων στον δημόσιο βίο» είπε ο κ. Δρίτσας.

Την ίδια «γραμμή» ενάντια στην υποψηφιότητα «των επιχειρηματιών» εξέφρασε και η υποψήφια του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται στο μεταξύ το θέμα που άνοιξε με τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα Δρίτσα και Τζαννελουτάκου και την πιθανή ενιαία κάθοδο υπό τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν κεντρικά από τη ΔΗΜΑΡ. «Αν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα προοδευτικό ψηφοδέλτιο, να υπάρξει μία προοδευτική λύση μπροστά στα δεδομένα που δημιουργεί η υποψηφιότητα Μώραλη, θα ήταν ένας βασικός στόχος» σχολίαζαν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου.

Αυτοί που φαίνονται «εκτός» παρασκηνίου και αντιπαραθέσεων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική τους, παρά τις πιέσεις που ακούγεται ότι δέχονται, είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιωσήφ Βουράκης και Αντώνης Καλογερόγιαννης που «υψώνουν» καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο με προτάσεις και επιχειρήματα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια και οι παρεμβάσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Με δημόσια τοποθέτησή του ο Δημήτρης Γκερλές (πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά επί Φασούλα) εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του «Λιμανιού της Αγωνίας» του Θ.Δρίτσα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Αστεία όσα λένε! Εμείς βάζουμε τον πήχη ψηλά…

*σημεία συνέντευξης στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

-Μιλώντας στην παρουσίαση της ιδρυτικής σας διακήρυξης, δώσατε μεγάλη έμφαση στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας. Όταν άλλοι δήμαρχοι λένε πως δεν μπορούν καν να διαχειριστούν απλά θέματα καθημερινότητας λόγω εμποδίων που βάζει το κράτος, μήπως εσείς βάζετε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά;

Βάζουμε τον πήχη ψηλά γιατί τα προβλήματα του Πειραιά, όπως η ανεργία, είναι πολύ μεγάλα. Την ίδια ώρα οι προκλήσεις είναι μεγάλες και συνεχώς διαπιστώνουμε ότι ο Πειραιάς δεν έχει εκμεταλλευθεί τα στρατηγικά του πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η σχέση της πόλης μας με τη θάλασσα. Γι’ αυτό μιλάμε για την ανάγκη να κοιτάξει ο Πειραιάς προς τη θάλασσα. Και η θάλασσα δεν είναι κάτι αφηρημένο, αντίθετα είναι πολύ συγκεκριμένο. Είναι η ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα, το γιώτινγκ, η κρουαζιέρα, ο ναυταθλητισμός και όλες οι στεριανές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τα παραπάνω. Άρα η υπόσχεσή μας να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, home port για την κρουαζιέρα, Παγκόσμιο Ναυταθλητικό Κέντρο έχουν μια πολλή ισχυρή βάση αλήθειας. Αυτό δε σημαίνει ότι ξεχνάμε την καθημερινότητα του πολίτη. Το αντίθετο θα έλεγα, γιατί για κάνουμε πράξη τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν πολλές αστικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να βελτιωθεί η καθαριότητα, να λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την έλλειψη θέσεων στάθμευσης και πολλά άλλα έργα. Έργα δηλαδή που αφορούν κάθε πολίτη του Πειραιά και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του.

-Είναι αρκετή η υψηλή δημοφιλία για να εξασφαλίσει ένας υποψήφιος την εκλογή του και να παράξει στη συνέχεια πολιτική;

Αναμφίβολα η δημοφιλία είναι ένα αναγκαίο στοιχείο για να εκλεγεί κάποιος. Η παραγωγή έργου όμως εξαρτάται από το σχέδιο το οποίο έχεις, τους συνεργάτες που επιλέγεις και πάνω απ’ όλα την όρεξη για δουλειά. Εμείς διαθέτουμε και τα τρία στοιχεία. Ήδη έχουμε σηκώσει τα μανίκια και γνωρίζουμε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, αλλά γεμάτη προκλήσεις. Και η βασική πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και των συνεπειών της που είναι η φτωχοποίηση όλο και περισσότερων κοινωνικών ομάδων της πόλης.

-Πώς απαντάτε σε όσους μιλούν για «Μπερλουσκονισμό»;

Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι αστεία πράγματα. Σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την πατρίδα μας και τον Πειραιά, βλέπω δυναμικούς και πετυχημένους επιχειρηματίες όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Πέτρος Κόκκαλης, να μπαίνουν μπροστά, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Και το κάνουν με ανιδιοτέλεια και με πραγματική αγάπη για μια πόλη στην οποία έχουν προσφέρει και δύο πάρα πολλά. Και θέλουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα.

-Αν εκλεγείτε δήμαρχος, ποια καθήκοντα σκέφτεστε να αναθέσετε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Χρήστο Αγραπίδη;

Ασφαλώς θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων μας. Διαθέτουν γνώση, κύρος, δύναμη, ισχυρό δίκτυο επαφών που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τον Πειραιά πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας. Ρόλοι όμως θα υπάρξουν για όλους και αναφέρομαι και στα λιγότερο προβεβλημένα στελέχη της παράταξής μας. Η αναγέννηση του Πειραιά, η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στο σύνολό τους, αλλά και σε επίπεδο γειτονιάς απαιτούν τεράστια προσπάθεια, πολλή δουλειά και τη συμμετοχή όλων όσων συμμετέχουν στην κίνησή μας.

Και ο Βαρβιτσιώτης …!

Μετά τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τώρα και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παίρνει αποστάσεις από την υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου και φαίνεται να στηρίζει τον Γιάννη Μώραλη για τη δημαρχία του Πειραιά. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega και ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες στον Πειραιά, αφού δήλωσε πως ο ίδιος ψηφίζει στη Γλυφάδα αναφέρθηκε ειδικά στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη λέγοντας πως βρίσκει πολυσυλλεκτικό το ψηφοδέλτιό του!

 

 


Σχετικά άρθρα