Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκάθαρη η θέση της «Αναγέννησης» για τα λιπάσματα

 Breaking News

Ξεκάθαρη η θέση της «Αναγέννησης» για τα λιπάσματα
24 Μαρτίου 2014

Η Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση» με ανακοίνωση της παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις τελευταίες εξελίξεις για την περιοχή της ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας και συγκεκριμένα για την τροποποίηση – αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Κερατσινίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Με την ανακοίνωση, η δημοτική κίνηση, θεωρεί απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη, περίεργη την αδράνεια της δημοτικής αρχής και καλεί τις άλλες δημοτικές κινήσεις – παρατάξεις να δεσμευτούν και να πάρουν θέση για το θέμα. Επιπλέον δεσμεύεται ότι οποιαδήποτε απόφαση στο μέλλον θα έχει τη λαϊκή έγκριση.

Η «Αναγέννηση» αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Με την μεταβολή του συντελεστή δόμησης, επιτρέπεται η επιπλέον δόμηση περίπου 130.000 τετραγωνικών μέτρων στα 650 στρέμματα της Ανάπλασης.

Δεύτερο, ότι με την υπαγωγή της περιοχής σε ΖΕΑ, ο δήμος μας, το δημοτικό συμβούλιο, οι κάτοικοι της περιοχής, αποκτούμε διακοσμητικό ρόλο στις αλλαγές και στα έργα που θα δρομολογηθούν. Όλες οι εγκρίσεις δίνονται από τον υπουργό.

Κερδισμένοι από την προώθηση αυτού του σχεδιασμού είναι η Εθνική Τράπεζα, η τσιμεντοβιομηχανία LaFarge (τέως ΑΓΕΤ) και η Aegean του Δ. Μελισσανίδη ως μεγαλοϊδιοκτήτες της περιοχής, οι οποίοι με μια απλή υπογραφή έρχονται να μοιραστούν ένα επιπλέον ποσόν περίπου 130 εκατομμυρίων ευρω, εις βάρος των συμφερόντων των κατοίκων του δήμου μας.

Θεωρούμε αυτή την εξέλιξη απαράδεκτη, και την αδράνεια της δημοτικής αρχής εντελώς περίεργη. Η πολιτική μας θέση είναι δεδομένη και ξεκάθαρη. Καμιά αλλαγή στον συντελεστή δόμησης δεν είναι αποδεκτή από τον λαό του Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Καμιά προώθηση σχεδίων και σχεδιασμών δεν είναι αποδεκτή, χωρίς την έγκριση του λαού του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ