Εφημερίδα Κοινωνική

Την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας είδαν Χατζηδάκης, Ανδρούτσου, Ορφανός

 Breaking News

Την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας είδαν Χατζηδάκης, Ανδρούτσου, Ορφανός
31 Μαρτίου 2014

Οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, Αλίμου, Αθανάσιος Ορφανός και Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου παρέστησαν σε συνάντηση γνωριμίας με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Δρ. Χριστίνα Παπανικολάου στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αντίληψης του δήμου Αλίμου κυρία Μαρία Μουτσάτσου, ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Ε.Ε. και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παλαιού Φαλήρου κος Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο εξωτερικός συνεργάτης του δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Αναστάσιος Ρεντούμης, ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Παιδίατρος και επιστημονικός συνεργάτης του έργου “Κάνε Like στην Υγεία” και η κ. Γεωργία Γκρίτζαλη, Ειδική Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκαν:

1. H διοργάνωση του e-health forum τον Μαϊο του 2014 από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός ηλεκτρονικής υγείας στην Ευρώπη.

2. Η συμμετοχή Ελλήνων εταίρων στο δίκτυο Ενεργούς και Υγιειούς Γήρανσης (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing) της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

3. Το δίκτυο EIP on AHA συγκεντρώνει φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, από όλη την Ευρώπη ώστε να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και εργαλεία για την ικανοποίηση των αναγκών του γηράσκοντος πληθυσμού.

4. Η πορεία υλοποίησης των έργων ηλεκτρονικής υγείας που υλοποιούνται από την κοινοπραξία των τριών δήμων, SmartCare καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης αντίστοιχων έργων από την Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Regio) αλλά και από τη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Horizon 2020.

Οι δήμαρχοι αφού ευχαρίστησαν την Γενική Γραμματέα για την υποστήριξη της στις πρωτοβουλίες στρατηγικής επιλογής που αναπτύσσουν οι τρεις δήμοι, συμφώνησαν για την αναγκαιότητα δημιουργίας Ελληνικού Δικτύου EIP on AHA στην Ελλάδα και διαβεβαίωσαν ότι οι τρεις δήμοι θα είναι παρόντες με ειδικό εκθεσιακό περίπτερο στο επερχόμενο e-health forum όπου και θα παρουσιάσουν την μέχρι τώρα υλοποίηση των έργων τους.

Στη φωτογραφία: «Οι δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Αλίμου Θάνος Ορφανός, και Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και οι συνεργάτες τους σε συνάντηση εργασίας με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Παπανικολάου στις 21 Μαρτίου 2014, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων ηλεκτρονικής υγείας SmartCare και Κάνε Like στην Υγεία στους τρεις δήμους και την παρουσία τους στο e-health forum 2014 που θα διοργανωθεί στο Συνεδριακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο τη Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. από το 12 ως 14 Μαϊου 2014″.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ