Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράσεις ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ στους Δήμους της Περιφέρειας

 Breaking News

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράσεις ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ στους Δήμους της Περιφέρειας
05 Μαρτίου 2014

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ως φορέας διαδημοτικής συνεργασίας με επιστημονικές δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών προβλημάτων υπέρ των Δήμων – μελών του, συμμετέχει ισότιμα ως εταίρος στην πραγματοποίηση της πράξης με τίτλο «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ», που υλοποιείται από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».

Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο «ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», Δράση 7, της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08 «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) (Πρόσκληση: 40/2399/03-07-2012 της Περιφέρειας Αττικής).»

Η πράξη εστιάζει σε άνεργους – εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ – με έδρα στις περιοχές υλοποίησης του σχεδίου (Δήμοι Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος), 63 εκ των οποίων θα αποτελέσουν τους ωφελούμενους της πράξης και οι οποίοι θα προωθηθούν στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα με την:

1) Σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.),

2) Σύσταση Νέων Επιχειρήσεων (Ατομική, Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ),

3) Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας (3 μήνες) και (4) Πρόσληψη σε Επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Η πράξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

1) Ενημέρωσης Ευαισθητοποίησης και προβολής του έργου καθώς και Δικτύωσης με τοπικούς φορείς,

2) Κατάρτισης σε θέματα ανακύκλωσης, δημιουργίας και συντήρησης αστικού & περιαστικού πρασίνου, κοινωνικής οικονομίας & κοινωνικής επιχειρηματικότητας. 125 ώρες (εκπαιδευτικό επίδομα 5€/ώρα κατάρτισης συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών),

3) Πληροφόρησης –Συμβουλευτικής – Υποστήριξης.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της διάχυσης των σκοπών της πράξης στην τοπική κοινωνία, διοργανώνεται ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) απόψε, Τετάρτη 05.03.2014 και ώρα 6 το απόγευμα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ