Εφημερίδα Κοινωνική

Μ. Βαρβιτσιώτης : Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι «πρωταθλητής» στο yachting

 Breaking News

Μ. Βαρβιτσιώτης : Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι «πρωταθλητής» στο yachting
24 Μαρτίου 2014

Στη Βουλή για διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» κλήθηκε να δώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μεταξύ άλλων ο ΥΝΑ επεσήμανε : «Έχουμε την ωραιότερη «πολυνησία» και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη και είναι αμαρτία αν αυτό δεν είναι αναπτυξιακό μας πλεονέκτημα, αν αυτό δεν δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, αν αυτό δεν φέρει περισσότερα έσοδα στη χώρα. Όλοι σήμερα, ασχολούμαστε με το μείζον πρόβλημα της ανεργίας. Έχει αποδειχθεί, ότι δεν αντιμετωπίζεται διατηρώντας ή ενισχύοντας προστατευτικές διατάξεις. Το μείζον πρόβλημα της ανεργίας αντιμετωπίζεται όταν δημιουργείς περισσότερες δουλειές και θέσεις εργασίας συνολικά και όχι μόνο σε έναν κλάδο. Αυτό προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα. Προσπαθούμε να δώσουμε, πολλές περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στους νησιώτες μας, πολλές περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης σε όσους ζουν στις παράκτιες ζώνες και στους Έλληνες που ασχολούνται με τη θάλασσα, είτε ως ναυτικοί, είτε ως συντηρητές, είτε ως φύλακες, είτε ως ηλεκτρολόγοι, είτε ως μηχανικοί, είτε ως βαφείς, είτε ως τουριστικοί πράκτορες, είτε ως ασφαλιστές, είτε ως αντασφαλιστές, είτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα βρίσκονται στο χώρο.

Ποιος είναι ο στόχος αυτού του νομοσχεδίου;

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο και το έχουμε γράψει και το έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Είναι να καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στο ευρωπαϊκό «Yachting». Στόχος είναι, να φτάσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους για τα σκάφη αναψυχής. Γιατί, όπως πολύ σωστά τονίσθηκε, κάθε σκάφος αναψυχής δημιουργεί άμεσα 17 θέσεις εργασίας. Εμμέσως ενισχύει άλλες 9. Όσα περισσότερα φέρουμε, η εξίσωση είναι πάρα πολύ απλή. Όσα περισσότερα φέρουμε στην Ελλάδα, όσα περισσότερα φιλοξενήσουμε στις μαρίνες μας, στα καρνάγια μας, τόσο περισσότερες θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν. Το σκάφος αναψυχής δεν είναι κάτι το οποίο παράγει, όταν «κάθεται» και ελλιμενίζεται. Δε δημιουργεί θέσεις εργασίας και τζίρο στην οικονομία. Είτε γιατί είναι υπερφορολογημένο, είτε γιατί πάσχει από υπερπροστατευτισμό, τότε κάθεται στη μαρίνα.

Το σκάφος αναψυχής, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί έσοδα στο κράτος, να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης όταν κινείται. Εμείς προσπαθούμε να διευκολύνουμε ακριβώς την κίνησή του, να την κάνουμε πιο απλή, να την κάνουμε πιο συχνή.»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ