Εφημερίδα Κοινωνική

Η ύπαρξη Ναυπηγοεπισκευής αναγκαία για τον Πειραιά

 Breaking News

Η ύπαρξη Ναυπηγοεπισκευής αναγκαία για τον Πειραιά
14 Μαρτίου 2014

Κάποια από τα σχέδια του Υπουργείου που παράλληλα αποτελούν στρατηγικούς στόχους της Κυβέρνησης «αποκάλυψε» στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των ναυτεργατικών σωματείων και συνδικάτων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός τόνισε ότι είναι προτεραιότητα το λιμάνι να είναι ανοιχτό προς όλους τους χρήστες του. «Να μην υπάρχουν αποκλεισμοί, να μην υπάρχουν μονοπωλιακές δραστηριότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συγχρόνως, επέστησε την προσοχή του στο θέμα της Ακτοπλοΐας λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο κομμάτι του λιμανιού το οποίο θα την εξυπηρετεί, αλλά και συγκεκριμένο τιμολόγιο, το οποίο δεν θα μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε ακριβό. Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε έμφαση στις επενδύσεις που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει ο επενδυτής: «Θέλουμε οι επενδύσεις να γίνουν και όχι να είναι Ρήτρα σε ένα χαρτί που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Και βέβαια να εξασφαλιστεί ότι το λιμάνι αυτό θα λειτουργεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους όρους που θέτει η νομοθεσία σε όλα τα πλαίσια εργατικό, περιβαλλοντικό και ασφάλειας».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Υπουργός Ναυτιλίας, περιέγραψε ως έναν από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει είναι ότι είναι ζωτικό για όλη τη ζώνη του Πειραιά η ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευής και σε αυτό το πλαίσιο είναι κρίσιμο να προσελκυθούν επενδύσεις. «Σήμερα, υπό τις παρούσες συνθήκες, με κλειστά τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και με υπολειτουργούντα τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, χρειάζονται μεγάλες και γενναίες επενδύσεις για να μπορέσουμε να πούμε ότι θα φέρουμε καράβια να επισκευαστούν», υπογράμμισε σχετικά.

Καταλήγοντας ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσκάλεσε, σε ανοιχτό διάλογο και συνεννόηση όλα τα σωματεία, συνδικάτα και φορείς σε αυτή τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει, ώστε να διασφαλισθούν τρία ζητούμενα, όπως είπε, το δημόσιο συμφέρον, οι εργασιακές σχέσεις και οι επενδύσεις. «Είναι πολύ εύκολο να καταργούμε τα πάντα, να λέμε «τσιτάτα» για την Τρόϊκα και να λέμε σε όλα “ΟΧΙ”. Αλλά από εκεί και πέρα όμως μην κάνουμε το λάθος, να κρυφτούμε πίσω από μια στείρα άρνηση, πίσω από ένα “ΟΧΙ”», συμπληρώνοντας, συγχρόνως, ότι: «Θα ήταν κορυφαίο σφάλμα σε μία περίοδο που περιμένουμε αυξημένα τουριστικά οφέλη και επενδύσεις να προχωρήσετε σε μακροχρόνιες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπωθεί στα εισοδήματα και την κατάσταση των πολιτών. Ελπίζω και πιστεύω ότι σήμερα οι κοινωνικοί εταίροι έχουν αναπτύξει μια άλλη λογική σε σχέση με το παρελθόν».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ