Εφημερίδα Κοινωνική

Η άλλη όψη για τις μονοδρομήσεις στον Πειραιά

 Breaking News

Η άλλη όψη για τις μονοδρομήσεις στον Πειραιά
06 Μαρτίου 2014

Το δημοτικό δίκτυο «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα ενημερωτική συζήτηση με τίτλο: «Μετρό – Τραμ – Μονοδρομήσεις στον Πειραιά. Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στην πόλη». Με αφορμή αυτή την συζήτηση εξέδωσε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Οι μονοδρομήσεις στην πόλη αλλάζουν τις συνήθειες μας, μας ταλαιπωρούν κατά την εφαρμογή τους, αλλά είναι απαραίτητες. Το υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή, το υποστηρίζουμε και σήμερα.

Ισχυριζόμασταν ότι το Τραμ έπρεπε να περάσει από την οδό Τζαβέλα γιατί η λεωφόρος Λαμπράκη θα είχε λιγότερα προβλήματα στην είσοδο της από Αθήνα, από όσα έχει σήμερα. Ισχυριζόμασταν επίσης ότι το Μετρό έπρεπε να φτάσει στην Πειραϊκή και τα μεγάλα νοσοκομεία, για να εξυπηρετήσει 50.000 κατοίκους, ασθενείς, επισκέπτες και τουρίστες, αντί να σταματήσει στο Δημοτικό Θέατρο.

Υποστηρίξαμε επίσης ότι η κυκλοφοριακή μελέτη των απαραίτητων μονοδρομήσεων έπρεπε να επεκταθεί στον υπόλοιπο Πειραιά ή τουλάχιστον στις εισόδους της πόλης, στην οδό Πειραιώς και στον Άγιο Διονύση. Δεν έγινε και τώρα βλέπουμε τις δυσλειτουργίες στην Ευαγγελίστρια, στην Αγία Τριάδα, στην Τσαμαδού και στη Β΄Μεραρχίας. Ας γίνει τώρα!

Έπρεπε ακόμη, σε μία τόσο ριζική αλλαγή, να τηρηθούν κανόνες ασφαλείας που δεν τηρήθηκαν. Να είναι παρόντες οι μελετητές κυκλοφοριολόγοι, ως επιβλέποντες του έργου. Δεν είναι!

Τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα να απομακρύνονται καθημερινά και όχι μόνο τη μέρα έναρξης των νέων ρυθμίσεων. Οι λεωφοριόδρομοι να λειτουργήσουν για τα λεωφορεία και όχι για τα ΙΧ. Οι νέες πινακίδες με βέλη καθοδήγησης των οδηγών να βρίσκονται στην ώρα τους στη θέση τους. Έως σήμερα ελάχιστες έχουν τοποθετηθεί.

Το «Λιμάνι της Αγωνίας» από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το έργο και την εξέλιξη του. Την Κυριακή το βράδυ της πρώτης εφαρμογής, κλιμάκιο του με επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα συναντήθηκε με τον δήμαρχο, ενημερώθηκε και του εξέθεσε τις ανησυχίες του, σε όσα σημειώνουμε πιo πάνω. Δεν βιαστήκαμε αλλά περιμέναμε μία εβδομάδα για να έχουμε μία ώριμη εικόνα. Όμως τα προβλήματα παραμένουν. Με την μονοδρόμηση της Πειραϊκής σε λίγες μέρες, κάποια σημεία της πόλης θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο, με τα νοσοκομεία να κινδυνεύουν ίσως με προβλήματα πρόσβασης.

Προτείνουμε στον δήμαρχο να πιέσει στις κατευθύνσεις που περιγράφουμε, να φέρει τους αρμόδιους και κατά νόμο υπεύθυνους μελετητές στον Πειραιά, να πιέσει τον φορέα του έργου, την τροχαία, το υπουργείο, έστω και καθυστερημένα».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ