Εφημερίδα Κοινωνική

«Go! Piraeus», ο Πειραιάς στα κινητά μας!

 Breaking News

«Go! Piraeus», ο Πειραιάς στα κινητά μας!
27 Μαρτίου 2014

Μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται «Go! Piraeus» παρουσιάστηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Πάλλη για την στήριξή του στο εγχείρημα αυτό και την εταιρεία που «κατασκεύασε» την εφαρμογή, παρουσίασε πρωτότυπη αυτή την ιδέα σαν έναν άμεσο και γρήγορο τρόπο ενημέρωσης των τουριστών αλλά και των επισκεπτών γενικότερα του Πειραιά σχετικά με το τι συμβαίνει στην πόλη.

Ο κ. Ζησιμάτος, χαρακτήρισε την εφαρμογή αυτή σαν την ευκαιρία να φανούν οι ομορφιές και τα αξιοθέατα του μεγάλου λιμανιού, με οργανωμένα μηνύματα καθώς και να φανεί το ανταγωνιστικό του πρόσωπο.

Στόχος της εφαρμογής είναι «να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που φθάνουν στο λιμάνι, αλλά και στους κατοίκους της πόλης μας, να στηρίξει και να αυξήσει την αγοραστική κίνηση των πειραϊκών επιχειρήσεων και να αναδείξει τις ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο του Πειραιά».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κατά την σύντομη ομιλία του επεσήμανε ότι η δράση αυτή αποδεικνύει στην πράξη ότι εμπόριο και τουρισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για το εγχείρημα αυτό.

Στην ουσία «πρόκειται για έναν τουριστικό, ταξιδιωτικό και επαγγελματικό οδηγό του Πειραιά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που απευθύνεται κυρίως στους επισκέπτες κρουαζιέρας – και όχι μόνο – κατόχους κινητών συσκευών IOS (iPod touch, iPhone, iPad) και Android και παρέχει δωρεάν πληροφορίες για την πόλη, τα αξιοθέατα, τις υπηρεσίες κ.λπ.»

Εναλλακτικά, όπως ακούστηκε και στην παρουσίαση το app αυτό δίνει τη δυνατότητα μιας διαφορετικής ή καλύτερα εναλλακτικής οικονομικής βόλτας στην πόλη που αποσκοπεί στο να γίνει πιο προσιτός και φιλικός ο Πειραιάς στους τουρίστες κρουαζιέρας.

Η εφαρμογή στην πράξη

Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή που θα λειτουργεί σε όλα τα έξυπνα κινητά. Το μενού της είναι σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και παρουσιάζει τον Πειραιά από τα μάτια ενός ταξιδιώτη. Αφορά έναν «έξυπνο οδηγό» της πόλης που κάνει αναζητήσεις με πολλά φίλτρα, όπως είναι γνωστά στην οικεία γλώσσα και δίνει απαντήσεις σε ότι ζητήσει ο χρήστης, με αποτελέσματα είτε αλφαβητικά είτε βάσει της απόστασης από το σημείο αυτό.

Το app επίσης διαθέτει δύο οδηγούς, έναν οδηγό για τους κατοίκους και έναν για τους τουρίστες, περιλαμβάνει χάρτες, φωνητικές αναζητήσεις, πληροφορίες και στοιχεία για τα μουσεία και τα άλλα αξιοθέατα, βασικές πληροφορίες για τον ΟΛΠ αλλά και τα πάντα σχετικά με την εστίαση και τη διασκέδαση στην πόλη.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα deals, στα οποία οι εγγεγραμμένοι επιχειρηματίες μπορούν να κάνουν τις προσφορές τους αλλά και τα events, τα οποία ανανεώνονται κάθε εβδομάδα για να αισθάνεστε τον παλμό της πόλης.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου σε όλο αυτό; Φυσικά θεσμικός, αφού στηρίζει το εγχείρημα, και προσδοκά στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων. Τα μέλη του παράλληλα, έχουν αγκαλιάσει την εφαρμογή, (μην ξεχνάμε ότι το κόστος εγγραφής είναι μηδαμινό, 120 ευρώ για ένα έτος!) έχουν ήδη γίνει μέλη και αναμένουν τη μετατροπή του Πειραιά, σε μία σύγχρονη εμπορικά και τουριστικά ανεπτυγμένη πόλη!

Μένει να την «κατεβάσουμε» όλοι στα κινητά μας!

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ