Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Αγ. Βαρβάρας :Έναρξη σεμιναρίων στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

 Breaking News

Δήμος Αγ. Βαρβάρας :Έναρξη σεμιναρίων στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
13 Μαρτίου 2014

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ανακοινώνει την έναρξη των σεμιναρίων της Διά Βίου Μάθησης, μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ένταξης στο έργο. Όλα τα σεμινάρια-προγράμματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, εστιάζοντας στην εκπαίδευση και στη διά βίου μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας. Στόχος του είναι η δημιουργία θετικής στάσης προς τη μάθηση, η ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, η ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικό-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τέλος η σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ήδη η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και από τις 11 Μαρτίου 2014, άρχισαν να λειτουργούν τα εξής προγράμματα:

1. Αγγλικά για το χώρο εργασίας, διάρκειας 25 ωρών, το οποίο πραγματοποιείται στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, οδός Ραιδεστού 2 κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 16:00 ως 18:00 ώρας

2. Αγγλικά για τον τουρισμό, διάρκειας 25 ωρών, το οποίο πραγματοποιείται στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, οδός Ραιδεστού 2 κάθε Παρασκευή από 18:00 ως 20:00 ώρας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και είναι δωρεάν. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση των επιλεγόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνοδεύεται από αντίστοιχο πιστοποιητικό επιμόρφωσης που χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας (Αριστομένους 8).Τηλ. Επικοινωνίας: 2132019378 (κα. Αργύρη Αθηνά, κα. Καραγιάννη Άννα).email: [email protected]

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ