Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Σαλαλές : Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα χρειάζονται Δήμαρχο δίπλα στο δημότη

 Breaking News

Χρ. Σαλαλές : Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα χρειάζονται Δήμαρχο δίπλα στο δημότη
27 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή στους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας στέλνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Σαλαλές. Σε αυτή, αφού περιγράφει την κακή κατάσταση του Δήμου, προσπαθεί να περιγράψει συνοπτικά το σχέδιο που έχει για το Δήμο αλλά και τους λόγους που οι δημότες μπορούν να τον εμπιστευτούν.

«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, ο Δήμος, βρίσκονται σε τέλμα. Στην εποχή της πιο βαθειάς κρίσης, λόγω του Μνημονίου, με πολλούς ανθρώπους από το Δήμο μας σε απόγνωση, οι λειτουργίες και οι υποδομές του βρίσκονται σε εγκατάλειψη.

Για αυτό το τέλμα ευθύνεται μόνο η κρίση; Σίγουρα όχι… Την ίδια ώρα, άλλοι Δήμοι κοντινοί μας, καταφέρνουν παρά τη δύσκολη εποχή, να εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις, εντάξεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΠΕΠ Αττικής κ.α.) για δεκάδες έργα και δράσεις.

Ο Δήμος μας; … μόλις δύο μικρά έργα.

Ένα μεγάλο γιατί ζητά απάντηση. Γιατί άλλοι Δήμοι τα καταφέρνουν, εμείς μένουμε πίσω, αφήνοντας να χάνονται διαθέσιμοι πόροι, που περιμένουν, αλλά ο Δήμος μας δεν πάει ποτέ στο ραντεβού; Φτάνει!…

Την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν Δήμο που θα στηρίζει τους κατοίκους του μόνο με δράση και αντίδραση μπορούμε να τον χτίσουμε. Δράση για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους ανθρώπους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Αντίδραση σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πρόσωπο που μας στερεί αυτή τη δυνατότητα.

Χρειάζεται μία νέα εκπροσώπηση του Δήμου μας με γνώση, αποφασιστικότητα και δυναμισμό. Να κάνουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση βήματα μπροστά, να πετύχουμε αυτό που άλλοι Δήμοι πέτυχαν. Και ακόμη περισσότερα. Μαζί είμαστε δυνατοί. Μαζί είναι εφικτό να υπερβούμε τη σημερινή αδράνεια και στασιμότητα. Έχουμε ανάγκη ενός νέου ορίζοντα. Ορίζοντα ελπίδας.

Συνδημότη, Συνδημότισσα,

Με τη δική σου εμπιστοσύνη, με τη δική σου εντολή, με την εργατικότητα, τη γνώση και την αποφασιστικότητα μπορούμε να πετύχουμε. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα χρειάζονται Δήμαρχο δίπλα στο δημότη και τη σκληρή καθημερινότητά του. Αυτό από μόνο του όμως δεν είναι αρκετό, πρέπει να έχει τη γνώση, την αποτελεσματικότητα μαζί με την αγάπη του για τους δημότες του να ανταποκριθεί με επιτυχία στις μεγάλες ανάγκες της εποχής.

Να δίνει λύσεις. Λύσεις για ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Λύσεις σε αναπτυξιακή κατεύθυνση που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Για το κοινό μας σπίτι, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, που αγαπήσαμε, αγαπάμε και θα αγαπάμε.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ