Εφημερίδα Κοινωνική

AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να αιφνιδιάζονται οι επιχειρήσεις με αποφάσεις, που εκδίδονται στο… παρά πέντε της εφαρμογής τους!

 Breaking News

AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να αιφνιδιάζονται οι επιχειρήσεις με αποφάσεις, που εκδίδονται στο… παρά πέντε της εφαρμογής τους!
05 Μαρτίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, (ανακοινώθηκε στον Τύπο στις 25/02/2014), σύμφωνα με την οποία οι αναλογούσες εισφορές μηνός 01/2014 υπέρ ΤΑΠΙΤ πρέπει να καταβληθούν μέχρι 28/02/2014 με ξεχωριστό γραμμάτιο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και όχι στους τομείς του ΤΑΠΙΤ, ενώ το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 28/02/2014, για κάποιους τομείς με ξεχωριστό γραμμάτιο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε κάποιους, όπως ίσχυε και για τις εισφορές μηνός 12/2013.

Στην επιστολή του ΒΕΠ, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Ανδριανό Μιχάλαρο, τονίζεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται να «τιμωρήσει» και τους συνεπείς επιχειρηματίες, εκείνους που δεν είναι «της τελευταίας στιγμής» και φρόντισαν να καταβάλλουν έγκαιρα την εισφορά και το δώρο Χριστουγέννων, με τον τρόπο που ίσχυε, μέχρι την εν λόγω απόφαση και καλούνται να καταβάλλουν πάλι τις εισφορές και να υποβάλλουν, στη συνέχεια, αίτηση για την επιστροφή του ποσού που κατέβαλαν στους Τομείς του ΤΑΠΙΤ!

«Κύριε Υπουργέ, θεωρώντας ότι η απόφαση είναι πέρα από κάθε λογική, ζητούμε την παρέμβασή σας για την ισχύ της απόφασης από τον Μάρτιο του 2014 αφενός και αφετέρου, να μην μπουν στη διαδικασία της εκ νέου καταβολής των εισφορών, όσοι συνεπείς τις έχουν ήδη καταβάλλει δεδομένου του προβλήματος της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν ο επιχειρήσεις», αναφέρεται στην επιστολή του Επιμελητηρίου.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ