Εφημερίδα Κοινωνική

24 δημόσια σχολεία σε 10 δήμους από την Περιφέρεια Αττικής

 Breaking News

24 δημόσια σχολεία σε 10 δήμους από την Περιφέρεια Αττικής
24 Μαρτίου 2014

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η διαδικασία κατασκευής 24 δημοσίων σχολείων σε 10 δήμους της Αττικής μέσω του προγράμματος JESSICA, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 130 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 45 εκ. καταβάλλονται από την Περιφέρεια Αττικής και τα υπόλοιπα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές τράπεζες.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Κοινωνική πολιτική δεν είναι μόνο η επιδοματική πολιτική. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 40 εκατομμύρια ευρώ το πρόγραμμα κατασκευής 24 σχολείων σε 10 δήμους της Αττικής για 6500 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το συνολικό πρόγραμμα, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές τράπεζες. Χρειάστηκαν 2 χρόνια έντονων προσπαθειών της Περιφέρειας Αττικής και όλων των φορέων ώστε σε λίγους μήνες να αρχίσει η κατασκευή των σχολείων που αναμένεται να έχουν παραδοθεί σε 18 με 24 μήνες.

Με το ίδιο πρόγραμμα προωθούμε και την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, περιμένοντας στη στάση του λεωφορείου να γνωρίζουν την ακριβή ώρα που θα φθάσει το λεωφορείο. Δρομολογούμε έργα προς όφελος του πολίτη με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Με έργο πάμε μπροστά».

Από τα σχολεία αυτά 3 θα κατασκευαστούν στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και αφορούν το 1ο Γυμνάσιο Εικαστικών Τεχνών, το 1ο Λύκειο Εικαστικών τεχνών και το ΤΕΕ Κερατσινίου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ