Εφημερίδα Κοινωνική

Ζητούν ενίσχυση του Λιμενικού στα Μέθανα

 Breaking News

Ζητούν ενίσχυση του Λιμενικού στα Μέθανα
18 Φεβρουαρίου 2014

Την ενίσχυση του Λιμενικού Τμήματος Μεθάνων και τη δημιουργία Λιμενικού Φυλακίου στον Γαλατά ζητεί με επιστολή του προς τον υπ. Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα», Σάββας Αθανασίου.

Παράλληλα ο κ. Αθανασίου ζητεί από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να εισαχθεί προς συζήτηση η πρόταση του να παραχωρηθεί «δωρεάν στέγαση Λιμεναρχείου, Τμήματος και Φυλακίου». Με την επιστολή προς τον ΥΝΑ αναφέρει ότι είναι αίτημα των κατοίκων και συλλογικών φορέων της περιοχής η ενίσχυση του Λιμενικού Τμήματος Μεθάνων με μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θαλάσσιων περιστατικών (παράνομη διακίνηση μεταναστών, εμπορίας τσιγάρων κλπ) αλλά και η δημιουργία Λιμενικού Φυλακίου στον Γαλατά για την εξυπηρέτηση των διακινουμένων στο πορθμείο Γαλατά – Πόρου, αλλά και στην καλύτερη αστυνόμευση της παραλίας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αθανασίου με πρόταση του στο δημοτικό συμβούλιο ζητά να εξεταστεί το γεγονός να παραχωρηθεί οίκημα στο Λιμενικό για να εξετάσει το Υπουργείο ευκολότερα το αίτημα για ενίσχυση των δυνάμεων του Λιμενικού στην περιοχή.

«Είναι αυτονόητο ότι η δωρεάν παραχώρηση χώρων είναι βασική προϋπόθεση για την στέγαση του Λιμεναρχείου και η οποία θα ενισχύσει την διοικητική αυτοδυναμία της περιοχής μας», επισημαίνει ο κ. Αθανασίου στην εισήγησή του.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ