Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Σάκη Ιωαννίδη με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ

 Breaking News

Συνάντηση Σάκη Ιωαννίδη με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ
05 Φεβρουαρίου 2014

Κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Σάκη Ιωαννίδη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ για την καμπάνια «Δούλεψέ το!» και ανέλυσε τις προτάσεις μας για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

Από τη πλευρά του, ο κ. Αμπατζόγλου περιέγραψε τις δράσεις του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και ενημέρωσε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για τα προγράμματα απασχόλησης με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, που θα ενεργοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα.

Οι προτάσεις που τέθηκαν προς συζήτηση είναι:

-Δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών κέντρων επαγγελματικού προσανατολισμού (training centers), που θα προετοιμάζουν για συνεντεύξεις, βιογραφικά, συστατικές επιστολές, επαγγελματικό προσανατολισμό και συμβουλευτική ανά περιφερειακή ενότητα. Διασύνδεσή τους με τα κατά τόπους επιμελητήρια και ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό την απορρόφηση των εκπαιδευομένων στην αγορά εργασίας.

-Κεφάλαιο έναρξης επαγγέλματος για νέους επιστήμονες, με επιδοτούμενο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής (20 έτη). Θα μπορεί να χορηγείται μέσω του ΟΑΕΔ με στόχο την έναρξη και διατήρηση επαγγέλματος νέων επιστημόνων.

-Μετεξέλιξη του ΟΑΕΔ σε Αρχή Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού, για την διευκόλυνση εισόδου των νέων στη αγορά εργασίας.

-Αµεσότερη απόδοση των εισφορών στον ΟΑΕΔ, οι οποίες καταβάλλονται για την αντιµετώπιση της ανεργίας.

-Αντιστάθμιση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα απασχόλησης, ώστε γενικός κανόνας να γίνει το πρόγραμμα επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας.

-Ίδρυση του Ταμείου Εργασίας για Νέους υπό την αιγίδα του ΟΑΕΔ, με σκοπό να συμπληρώσει τις προσπάθειες των προγραμμάτων ενίσχυσης της νεανικής απασχόλησης του ταμείου εργασίας, με περιορισμένες και βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις χρηματοδότησης.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ