Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ – Η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης του Αργοσαρωνικού βασικό μέλημα του κ. Πάλλη

 Breaking News

Συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ – Η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης του Αργοσαρωνικού βασικό μέλημα του κ. Πάλλη
01 Φεβρουαρίου 2014

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας και οι δυνατότητες που θα δώσει στην προσέλκυση χαμηλού κόστους ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου μεταξύ του Πρόεδρου του Ε.Ο.Τ κ. Χρήστου Πάλλη και της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ). Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Εμίρης, ο σύμβουλος κ. Φίλιππος Αλεξόπουλος, ενώ τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ συνόδευσαν εκπρόσωποι του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής-Αργοσαρωνικού που προέρχονται από τον Σαρωνικό.

Το κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προγραμματισμένη αξιοποίηση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας και οι επιμέρους δυνατότητες που θα δώσει αυτή στην μείωση των πάσης φύσεως τελών του αερολιμένα. Αυτό όπως δήλωσε ο κ. Πάλλης, θα δώσει μεγάλη δυναμική στην προσέλκυση πτήσεων χαμηλού κόστους (charter) που αποτελούν τον πυλώνα για την εκ νέου ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού στην Αθήνα γενικότερα και στα νησιά του Αργοσαρωνικού ειδικότερα.

Αναφορικά με τις προσδοκίες του ΕΟΤ στον τομέα του τουρισμού το 2014, ο κ. Πάλλης ανέφερε στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ πως από τα μέχρι τώρα δείγματα, οι προσδοκίες είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές και ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχει αεροδρόμιο με δυνατότητα προσέλκυσης πτήσεων χαμηλού κόστους για μαζικό τουρισμό, αλλά ακόμα και για την Αττική όπου ήδη μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν πως θα ξεκινήσουν σύντομα τακτικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού (Ryanair, Air Berlin, κλπ.)

Τα στελέχη του Ταμείου, άκουσαν με μεγάλη προσοχή τους παριστάμενους και δήλωσαν πως θα ακολουθήσουν μια σειρά από παρεμβάσεις στο Ελληνικό Δημόσιο που στην περίπτωση εκπροσωπείται από το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Οικονομικών, για να μπορέσει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του αεροδρομίου της Αθήνας.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ