Εφημερίδα Κοινωνική

Συγκοινωνιακό Προφήτη Ηλία – Πινγκ-Πονγκ για τέσσερις: ΟΣΥ – ΟΑΣΑ – ΔΗΜΟΣ – κάτοικοι

 Breaking News

Συγκοινωνιακό Προφήτη Ηλία – Πινγκ-Πονγκ για τέσσερις: ΟΣΥ – ΟΑΣΑ – ΔΗΜΟΣ – κάτοικοι
07 Φεβρουαρίου 2014

*του Γιάννη Παναγιωτάκη

Στην εφημερίδα «Κοινωνική» της 17ης Ιανουαρίου 2014 είχαμε δημοσιεύσει όλα τα προβλήματα του Λόφου του Προφήτη Ηλία και κυρίως αυτό του συγκοινωνιακού σχετικά με τα δρομολόγια και την «πυκνότητά» τους (σ.σ. μάλλον άλλος όρος θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αφού αυτά είναι πάρα πολύ αραιά) αλλά και όσα άλλα σχετίζονται με αυτό το θέμα όπως: αφετηρία και όχι κυκλική ροή, στέγαστρο στο τέρμα (πρώην αφετηρία κ.λπ.). Η αλληλογραφία αυτή κοινοποιήθηκε και στο Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο προκειμένου να ασκήσει όση επιρροή μπορεί προς την κατεύθυνση του ΟΑΣΑ και του ΟΣΥ.

Την Τετάρτρη 29/1/14 μέσω της εκπομπής «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο» του Δημοτικού Ραδιοφώνου ΚΑΝΑΛΙ-1 ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στα δημοσιεύματα –μέσω ερωτήματος ακροάτριας- δεσμεύτηκε τρόπον τινά να λύσει το οξύτατο αυτό πρόβλημα με την προσθήκη μικρών λεωφορείων του Δήμου που έχει, και άλλων που θα του «χαρίσει» ο ΟΛΠ όπως είπε ώστε να μειωθούν οι ώρες αναμονής του επιβατικού κοινού στις. Σήμερα δημοσιεύουμε την από 16/1/14 επιστολή του ΟΑΣΑ η οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε επισημάνει για την συγκοινωνιακή κατάσταση με την γραμμή «915 Προφ. Ηλίας – Βώκος» και πετάει το μπαλάκι στο Δήμο –ουσιαστικά στο Δήμαρχο – για όλα τα άλλα θέματα.

Διατηρούμε την υπομονή μας και την ελπίδα μας ότι τελικά ο κ. Δήμαρχος θα «βάλει το χέρι του» για τη λύση μιας «χρόνιας πάθησης» όπως αυτή του συγκοινωνιακού μιας περιοχής που όλοι θεωρούν και δικαίως ως το στολίδι του Πειραιά, ή το… διαμάντι του Σαρωνικού. Διαμάντι χωρίς δακτυλίδι όμως δεν υπάρχει και για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του ΟΑΣΑ.

«Κύριε Παναγιωτάκη, λάβαμε την επιστολή σας, που αναφέρεται στη λεωφ. Γραμμή 915. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η λεωφ. Γραμμή 915 βάσει του προγράμματος δρομολόγησης της Υπηρεσίας μας εξυπηρετείται με 6 οχήματα ημερησίως τις καθημερινές, 4 οχήματα το Σάββατο και 2 οχήματα την Κυριακή. Η συχνότητα της γραμμής τις καθημερινές είναι 15-20 λεπτά, το Σάββατο 20-30 λεπτά και την Κυριακή 20-30 λεπτά. Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, σύμφωνα με όσα ισχύουν στην παρούσα φάση στο σύνολο των γραμμών του λεκανοπεδίου, κρίνεται επαρκής βάσει και της επιβατικής κίνησης που υπάρχει. Σημειώνεται ότι η συχνότητες των λεωφ. γραμμών είναι πιο αραιές τα Σαββατοκύριακα καθώς δεν αποτελούν διαστήματα αιχμής επιβατικής κίνησης.

Επιπλέον, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι η αραίωση των δρομολογίων των λεωφ. γραμμών τόσο τις καθημερινές (σε άλλες λεωφ. γραμμές) όσο και τα Σαββατοκύρικα (στο σύνολο των γραμμών) έχει προκύψει από την ανάγκη εξορθολογισμού του προγράμματος δρομολόγησης της Υπηρεσίας μας, με βάση τα διαθέσιμα μέσα, σε επίπεδο προσωπικού κίνησης, κατά την τρέχουσα περίοδο, προκειμένου να είναι εφικτή η παροχή αξιόπιστου συγκοινωνιακού έργου και η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές δυνατότητες της Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Εντούτοις υπάρχουν περιπτώσεις που λόγω εκτάκτων προβλημάτων είτε στις βάρδιες εκτέλεσης των δρομολογίων κάποιας λεωφορειακής γραμμής είτε στην κατάσταση των οχημάτων, υπάρχει πιθανότητα να μην υλοποιείται κάποιο ενδιάμεσο προγραμματισμένο δρομολόγιο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διέλευσης των οχημάτων από τις στάσεις.

Όσο αφορά τις παρατηρήσεις σας για την κατάργηση της κυκλικής διαδρομής της γραμμής και της μεταφοράς της αφετηρίας στο Λόφο Βώκου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για την καλύτερη λειτουργία της λεωφ. γραμμής κατόπιν παρατηρήσεων από την Ο.ΣΥ. Α.Ε. και αυτοψιών της Υπηρεσίας μας.

Τέλος, όσο αφορά την πρόταση σας για διάσπαση ουσιαστικά της λεωφ. γραμμής 915 σε δύο ξεχωριστές λεωφ. γραμμές που θα ξεκινούν από Ηλ. Σταθμό και θα πηγαίνουν στο Λόφο Βώκου και στον Προφ. Ηλία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αφενός δεν υπάρχει στην παρούσα φάση δυνατότητα για δημιουργία νέων λεωφ. γραμμών λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων σε επίπεδο προσωπικού κίνησης στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. και αφετέρου ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός της Υπηρεσίας μας δεν προβλέπει την διάσπαση της εν λόγω λεωφ. γραμμής.

Επιπλέον, όσο αφορά στο θέμα του στεγάστρου στην στάση της πρώην αφετηρίας της λεωφ. γραμμής 915 στον Προφήτη Ηλία, θα γίνει αυτοψία από την Υπηρεσία μας προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα τοποθέτησης στεγάστρου και εάν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, θα ζητηθεί από το Δήμο. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι η τοποθέτηση στεγάστρων και καθισμάτων στις στάσεις είναι αρμοδιότητα των Δήμων καθώς αποτελούν «εξοπλισμό πόλης». Η Υπηρεσία μας, γνωμοδοτεί για το αν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης στεγάστρου (βάσει των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του πεζοδρομίου), για τον τύπο στεγάστρου που μπορεί να τοποθετηθεί καθώς και για τον τρόπο εγκατάστασης.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας μαζί μας και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση. Δημήτρης Αποστολίδης, Πολ. Μηχαν. – Συγκ/λόγος, Δ/ντης Λειτουργικού Σχεδιασμού.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ