Εφημερίδα Κοινωνική

Προσφορά δωρεάν μαστογραφίας σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

 Breaking News

Προσφορά δωρεάν μαστογραφίας σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου οι Άγιοι Ανάργυροι, πραγματοποίησε για τρίτη συνεχή φορά, στις 24 Ιανουαρίου 2014 , δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, κατοίκους Μοσχάτου –Ταύρου, ηλικίας 40-70 ετών.

Οι μαστογραφίες έγιναν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Η Δημοτική Αρχή διευκόλυνε την μεταφορά των γυναικών στο Κέντρο Πρόληψης με όχημα του Δήμου, ενώ τις συνόδευσε επιστημονικό προσωπικό από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για τη δράση: «Ως Δημοτική Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε προγράμματα που αφορούν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, κυρίως στη σημερινή εποχή, όπου η κρίση και η ανεργία στέκονται εμπόδιο στον προληπτικό έλεγχο μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Έτσι, συνεργαζόμαστε με φορείς προκειμένου να εξασφαλίσουμε δωρεάν δράσεις προληπτικού ελέγχου, όπως η ψηφιακή μαστογραφία, για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων υγείας”

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ