Εφημερίδα Κοινωνική

Παρατηρείς το σώμα των κοριτσιών που κάνουν Pole Dancing;

 Breaking News

Παρατηρείς το σώμα των κοριτσιών που κάνουν Pole Dancing;
12 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη : Εύη Τσολάκη – Χριστίνα Βραχάλη

 

To Pole Dancing, δεν είναι απλώς ο χορός πάνω στο στύλο που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Το Pole Dancing συνδυάζει το χορό και τη γυμναστική. Απευθύνεται σε κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από την ηλικία της και τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στην γυναίκα που αγαπά να γυμνάζεται, να χορεύει και να νιώθει ελεύθερη! Δυο κορίτσια, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και η Αμαλία Ρούσσου, αγάπησαν πολύ το Pole Dancing. Στην αρχή, απλώς χόρευαν… Έπειτα, «γέννησαν» την ιδέα της δημιουργίας της πρώτης ελληνικής εταιρείας για ρούχα που αφορούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο άθλημα, την RAD POLEWEAR. Στη συνέχεια, τόλμησαν κάτι που κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε… Τη διοργάνωση του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Pole Dancing, όπου χορηγός των επάθλων ήταν και το www.woop.gr! Σύμφωνα με την Ευρυδίκη και την Αμαλία, «όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα γίνονται πιο εύκολα…», κι εκείνες το αγαπούν πολύ!

Πως πήρατε την απόφαση να διοργανώσετε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Pole Dancing;

«Αγαπάμε τόσο πολύ το pole dancing, που κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάει μπροστά το άθλημα και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό διοργανώσαμε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα pole dancing. Είναι κάτι που λείπει από την ελληνική σκηνή και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου έγινε για πρώτη φορά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο! Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενες που ως RAD Polewear και συγκεκριμένα, ως Αμαλία κι Ευρυδίκη, pole dancers και οι δύο, καταφέραμε να οργανώσουμε κάτι τόσο πρωτοποριακό».

Δώστε μας ορισμένες πληροφορίες για το Greek Pole Dance Championship 2014

«Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, amateur (αρχάριοι) και professional (προχωρημένοι). Η κάθε κατηγορία αποτελείται από 12 αθλήτριες, 24 στο σύνολο. Οι νικήτριες είναι δύο από κάθε κατηγορία, η πρωταθλήτρια και η runner up. Οι διαγωνιζόμενες έχουν στην διάθεσή τους 4:30 λεπτά για να παρουσιάσουν την χορογραφία τους και να δείξουν το ταλέντο τους επί σκηνής. Η βαθμολογία έχει να κάνει με την σκηνική παρουσία, την χορογραφία, τα τρικς, το κουστούμι κτλ.

Ποιοι αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή;

«Επίτιμοι καλεσμένοι της βραδιάς και κριτές της διοργάνωσης ήταν οι παγκοσμίου φήμης αθλητές με ξεχωριστές διακρίσεις: Marion Crampe, Carneiro Manuela και Keem S. Martinez και οι τρεις τους από την Γαλλία. Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει και τους τρεις αθλητές επί σκηνής σε ένα μοναδικό σόου για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Υπήρχε κάποιο έπαθλο για τη νικήτρια;

«Υπήρχαν χρηματικά έπαθλα για τις 4 νικήτριες καθώς και ρούχα από την συλλογή της RAD Polewear και πολλά δώρα από τους χορηγούς μας. Σ” αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το woop.gr για την προσφορά του για την κάλυψη του βραβείου των 500€ της runner up στην κατηγορία των professionals».

Υπήρξε ανταπόκριση από τον κόσμο;

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και από την πρώτη στιγμή έδειξε το ενδιαφέρον του. Τα 550 εισιτήρια του διαγωνισμού εξαντλήθηκαν όλα μέσα σε λίγες ημέρες, ένα μήνα πριν το πρωτάθλημα. Παρά το τέλος των εισιτηρίων, η μεγάλη ζήτηση συνεχίστηκε και γι” αυτό το λόγο εκδόθηκαν 200 επιπλέον».

Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να παρακολουθήσει pole dancing;

«Γιατί πρόκειται για ένα ακροβατικό χορό που εντυπωσιάζει κάθε θεατή. Είναι το άθλημα που μπορεί να συνδυάσει τον χορό με δυνατά τρικς».

Γιατί ένα κορίτσι να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα;

«Όποια κοπέλα θα ήθελε να δει στο σώμα της γρήγορα αποτελέσματα, πρέπει να το δοκιμάσει! Ουσιαστικά, το Pole Dancing γυμνάζει πραγματικά όλους τους μύες του σώματος μας και προσφέρει ευεξία, βελτιώνει την ευλυγισία και τη στάση του σώματος. Το καλό είναι πως – δεν θα λέγαμε- «γεννάει» αλλά «ξυπνάει» αισθήματα αυτοπεποίθησης, ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Ως γυμναστική και χορός μαζί προάγει τη φυσική κατάσταση, δηλαδή την αντοχή και την δύναμη, σε ολόκληρο το σώμα. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να δεις το σώμα σου να αλλάζει σε χρόνο dt! Αν παρατηρήσεις το σώμα των κοριτσιών που κάνουν Pole Dancing και όχι απλά να πηγαινοέρχονται γύρω από τον στύλο, θα δεις ότι είναι πολύ γυμνασμένο».

Υπάρχουν αρκετές σχολές που μπορείς να μάθεις pole;

«Ναι! Ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής. Πολλές είναι οι κοπέλες που ενδιαφέρονται να μάθουν και σίγουρα έχει γίνει πολύ καλή προώθηση και από τις σχολές χορού και γυμναστήρια, που πλέον εντάσσουν το pole dance στο πρόγραμμά τους».

Μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, ή πρέπει να έχει κάποιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά;

«Δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιος backround, γιατί πολλά από τα άτομα που ξεκινούν δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με κάτι αντίστοιχο. Το pole dancing απευθύνεται σε κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, στην γυναίκα γενικότερα. Στην γυναίκα που αγαπά να γυμνάζεται, να χορεύει και να νιώθει ελεύθερη!»

Μετά από πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί κάποιος να κάνει με ιδιαίτερη ευκολία;

«Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και αφοσιώνεσαι σ” αυτό, όλα γίνονται πιο εύκολα!»

Πως ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας της πρώτης ελληνικής εταιρείας με ρούχα για το Pole;

«Η RAD POLEWEAR ξεκίνησε από ένα αστείο πριν από 11 μήνες περίπου, πάνω σε μία συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας. Στη συνέχεια, το σκεφτήκαμε πιο σοβαρά και μέσα από την αγάπη μας για το άθλημα, τα ρούχα και γενικά τη μόδα, γεννήθηκε σιγά σιγά η πρώτη ελληνική εταιρεία για ρούχα για το pole dancing. STAY RAD girls!!!».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ