Εφημερίδα Κοινωνική

Όσα δεν ξέραμε για τον Ηλία Μαμαλάκη… τα μάθαμε στο PASSPORT

 Breaking News

Όσα δεν ξέραμε για τον Ηλία Μαμαλάκη… τα μάθαμε στο PASSPORT
14 Φεβρουαρίου 2014

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου το PASSPORT στην Πλατεία Κοραή κατακλύστηκε από κόσμο που έσπευσε να δει από κοντά τον γνωστό σε όλους (από τις τηλεοπτικές του εκπομπές), Ηλία Μαμαλάκη. Άνετος, χαλαρός και με διάθεση για συζήτηση όχι μόνο μαγειρικού αλλά… κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, ο Ηλίας Μαμαλάκης ήρθε πιο κοντά στο κοινό του Πειραιά «καυτηριάζοντας» την επικαιρότητα και «μαγειρεύοντας» λύσεις σε πολλά ζητήματα της καθημερινότητας. Εμείς, από την πλευρά μας, μάθαμε πολλά στοιχεία για τη ζωή του Ηλία Μαμαλάκη.

Πάρτε μια «γεύση»: Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε πολλά χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια ασχολήθηκε με τη γαστρονομία. Έχει γράψει δώδεκα βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία, ενώ έχει κυκλοφορήσει τρία CD με συνταγές και παραμύθια.

Τον Απρίλιο 2007 ανέλαβε διευθυντής έκδοσης του BBC Olive, στην ελληνική έκδοσή του. Ήταν διευθυντής έκδοσης του ένθετου μαγειρικής στον «Κόσμο του επενδυτή» με τίτλο «Λιχουδιές». Έχει τις γαστρονομικές σελίδες του περιοδικού «Elle». Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής «Στη Κουζίνα Ολοταχώς» στο Mega Channel. Ήταν ο αρχισυντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής «Μπουκιά & Συχώριο» που παρουσιαζόταν στο Mega Channel.

Από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίασε μια σειρά από ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της Ελλάδας. Στον πρώτο κύκλο παρουσιάστηκε η προεπαναστατική περίοδος και η ζωή του Κατσαντώνη, και στον δεύτερο κύκλο παρουσιάστηκε η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Η Πεντανόστιμη» στο Τραίνο στο Ρουφ σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη. Έχει σχεδιάσει μια σειρά από 6 διαφορετικές σοκολάτες για λογαριασμό των ζαχαροπλαστείων Fresh, εκ των οποίων μια είναι με πράσινο τσάι και μια άλλη με αλάτι. Εξακολουθεί και είναι σύμβουλος στη βιομηχανία τροφίμων σε θέματα γεύσης.

Είναι ιδρυτικό μέλος του site Protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου δημοσιογραφεί σε θέματα που διόλου αφορούν την κουζίνα. Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ.ά.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ