Εφημερίδα Κοινωνική

Με την ματιά ενός Φαληριώτη – Πέτρος Πουλικαράκος

 Breaking News

Με την ματιά ενός Φαληριώτη – Πέτρος Πουλικαράκος
27 Φεβρουαρίου 2014

Της Μαρίας Αγγελοπούλου.

Ο Πέτρος Πουλικαράκος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος οδοποιίας, μιλά στην Κοινωνική για το Νέο Φάληρο και τον Πειραιά.

1959665_10203068198807348_1“Στο Νέο Φάληρο έχουν αλλάξει πολλά τον τελευταίο καιρό και προσπαθούμε για το καλύτερο. Έχουν φτιαχτεί πολλά πεζοδρόμια και έχουμε διορθώσει πολλούς δρόμους με λακκούβες. Προσέχουμε πολύ τον φωτισμό στις υπόγειες διαβάσεις και κάτω από τις γέφυρες – αν και δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου- για να είναι ασφαλείς οι πολίτες που περνούν από εκεί. Έχουμε φτιάξει επίσης 14 καινούριες παιδικές χαρές σε όλο τον Πειραιά και έχουμε αναπλάσει 18.

Έχουμε κάνει αρκετά μελλοντικά σχέδια για να βελτιωθεί η κατάσταση στο Νέο Φάληρο. Χρειάζεται άμεσα μια ράμπα στην οδό Καλλέργη, που να ενώνει το Νέο Φάληρο με το Μοσχάτο. Το έχω συζητήσει με τον δήμαρχο του Μοσχάτου και θα γίνει σύντομα. Εκείνο όμως που θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο, είναι μια γέφυρα για τα αυτοκίνητα που να ενώνει τις δύο περιοχές. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα σχέδια, γι” αυτό έχει καθυστερήσει αρκετά αυτό το έργο.

Πολύ σημαντική αλλαγή, για όλη την πόλη του Πειραιά θα είναι ο καινούριος φωτισμός led που θα βελτιώσει την όψη της πόλης. Ο φωτισμός θα είναι ο διπλάσιος από τον σημερινό και η κατανάλωση τουλάχιστον 75% μικρότερη.”

“Όταν δουλεύει ο Δήμαρχος, αναγκάζονται να δουλέψουν πολύ και αυτοί που τον πλαισιώνουν.”

“Ο Πειραιάς είναι καθαρός διότι ο Δήμαρχος δουλεύει πολλές ώρες. Οι υπηρεσίες έχουν αναγκασθεί να ακολουθούν τον ρυθμό του. Με τις αλλαγές που θα έρθουν στο κέντρο του Πειραιά ο κόσμος θα δυσκολευτεί μέχρι να τις συνηθίσει, αλλά από την άλλη το κυκλοφοριακό στο κέντρο είναι ανυπόφορο. Δεν νοείται σε μια πόλη όπως αυτή του Πειραιά, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, να μην ξέρεις τι ώρα πρέπει να ξεκινήσεις από το σπίτι σου για να φτάσεις στον προορισμό σου.”

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή

1511022_10203038617667838_1Ο 24ος παιδικός σταθμός άνοιξε φέτος τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα παιδιά του Φαλήρου, σε έναν εξαιρετικό χώρο με μεγάλο προαύλιο και φωτεινές αίθουσες. Όταν επισκεφτήκαμε τον σταθμό νιώσαμε για λίγο ότι ξεφύγαμε από την κίνηση και τη βαβούρα του Φαλήρου. Τα παιδιά έχουν επαφή με την φύση, αφού ο παιδικός σταθμός βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό πάρκο. Όπως μας ενημέρωσαν, καθημερινά έρχονται καινούρια παιδιά και λειτουργούν συνεχώς νέα τμήματα για να τα εξυπηρετήσουν.

Ο κύριος Π. Πουλικαράκος, εντεταλμένος σύμβουλος, μας είπε δύο λόγια για τον παιδικό σταθμό:

“Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για το Φάληρο. Ο χώρος ανήκε στον ΗΣΑΠ και ήταν γεμάτος ποντίκια και βρωμιές, επομένως, ήταν μια κατάκτηση αυτός ο χώρος για τον δήμο Πειραιά. Ο σταθμός φτιάχτηκε πολύ γρήγορα. Βγάλαμε 120 φορτηγά με μπάζα από μέσα και κάναμε την μελέτη μόνοι μας, με δικά μας υλικά. Λειτούργησε φέτος με 40-50 παιδιά και του χρόνου υπολογίζεται να έχει 150 παιδιά.”

1655856_10203038611787691_4

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ