Εφημερίδα Κοινωνική

Ιωσήφ Βουράκης: Η παραχώρηση προς πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ αποτελεί σκάνδαλο

 Breaking News

Ιωσήφ Βουράκης: Η παραχώρηση προς πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ αποτελεί σκάνδαλο
17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ιωσήφ Βουράκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Το λιμάνι του Πειραιά, το σήμα κατατεθέν της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, γίνεται πειραματόζωο με απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των λιμενικών αρχών, αδιαφορώντας παντελώς για τις ανάγκες των πειραιωτών και την ανάπτυξη σε όλες της τις εκφάνσεις, η οποία προφανώς και θα ανακοπεί απότομα.

Η παραχώρηση προς πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ αποτελεί σκάνδαλο γιατί το ιδιωτικό μονοπώλιο όπου κι αν υπήρξε απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε πλήρη αφαίμαξη της τοπικής κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή που βρίσκεται προ των πυλών το «ξεπούλημα» του ΟΛΠ, η δημοτική αρχή τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ γνωρίζει πολύ καλά τις καταστροφικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης. Οι όροι και οι ασάφειες της πώλησης έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από όλες σχεδόν τις πλευρές, καθώς θεωρείται επίφοβο κατά πόσο το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να χειριστεί την όλη διαδικασία με ορθό τρόπο.

Είναι αδιανόητο να δοθεί το λιμάνι σε έναν ιδιώτη όταν οι νέες ευρωπαϊκές οδηγίες μιλούν για πολλούς διαχειριστές και παρόχους στις λιμενικές υποδομές.

Είναι αδιανόητο ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος σε συνέχεια όλων των υπολοίπων που «δεν θα επέτρεπε» να συμβούν (αλλά τελικά έχουν συμβεί), να ισχυρίζεται μέχρι πρότινος ότι δε θα επιτρέψει την πώληση του ΟΛΠ, ενώ ως τώρα είχε αρκεστεί στα περίπου 300.000 ευρώ που έχει πάρει από τον ΟΛΠ και το χριστουγεννιάτικο καραβάκι, ανακοίνωνε ότι θα ρίξει τα κάγκελα του ΟΛΠ για να ενώσει το λιμάνι με την πόλη ενώ κάτω από τη μύτη του (;;;) έστηναν το ξεπούλημα του ΟΛΠ.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ το 2011 ο Δήμαρχος δήλωνε ότι θα πάρει πίσω τα 22 εκ. ευρώ που χρωστάει ο ΟΛΠ για τα τέλη του 2006 – 2010, μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ, σταμάτησε οποιαδήποτε διεκδίκηση των χρημάτων.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει θέση επιτέλους δημόσια και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που εγείρονται, κατά πόσο η πώληση του ΟΛΠ θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τι προτίθεται να κάνει για αυτό.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ