Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεάν εμβολιασμός σε ανασφάλιστα κορίτσια

 Breaking News

Δωρεάν εμβολιασμός σε ανασφάλιστα κορίτσια
11 Φεβρουαρίου 2014

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν προβλήματα και στον κλάδο της υγείας.

Ο εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών ως σημαντική μέθοδος πρόληψης κατά της ασθένειας και καλύπτεται για τις γυναίκες ηλικίας 12 έως 26 ετών που έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ωστόσο, αυτές τις μέρες, ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της εκστρατείας του, «Όλοι Μαζί, Μπορούμε και στην Υγεία», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την εταιρεία GlaxoSmithKline πραγματοποιούν εμβολιασμό 1000 ανασφάλιστων κοριτσιών στην Αττική για την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Από σήμερα λοιπόν έως και το Σάββατο 22 του μήνα, θα διεξαχθούν εμβολιασμοί σε έξι εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν το βιβλιάριο υγείας που έχει ακυρωθεί, ώστε να πιστοποιείται ότι είναι δικαιούχος για το πρόγραμμα εμβολιασμών ανασφάλιστων παιδιών, ενώ θεωρείται απαραίτητη η παρουσία γονέα ή κηδεμόνα κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού. Πληροφορίες: Περιφερειακή ενότητα Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς) και Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ. Μαραθώνος).

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ