Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας : Καταγγελίες για τη Δημοτική Επιχείρηση της πόλης

 Breaking News

Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας : Καταγγελίες για τη Δημοτική Επιχείρηση της πόλης
12 Φεβρουαρίου 2014

*Από τη Μαρία-Ελένη Τσίνου

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη Νίκαια με τη νέα προεδρία της κ. Ειρήνης Βαλλιανάτου ξεκίνησε με εντάσεις και καταγγελίες.

Ειδικότερα, ο κ. Λογοθέτης, με σχετική του ερώτηση, ζήτησε να ενημερωθεί

(α.) για την “φωτογραφική” πρόσληψη της κόρης του Δημοτικού Συμβούλου Ι. Σιδέρη, αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. και της επιτροπής προσλήψεων στην θέση της σκηνοθέτη και

(β.) για τις επανειλημμένες απευθείας αναθέσεις της προέδρου Δέσποινας Σωτηροπούλου προς την “φίλη” της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, Κυριακή Βελουκάκη, διαμερισματική σύμβουλο Νίκαιας.

Η κ. Σωτηροπούλου αρχικά, ζήτησε από τον κ. Λογοθέτη να ανακαλέσει τον όρο «φιλικά προσκείμενα πρόσωπα, καθώς κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται και ανήκει στο χώρο της φαντασίας. Φανερά εκνευρισμένη, υποστήριξε πως στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να γίνεται λόγος «μέσα σε υπαρκτά πλαίσια». Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην πρόσληψη της κ. Σιδέρη, υπογράμμισε πως η προκήρυξη υπήρχε για 14 ημέρες αναρτημένη – ενώ ο νόμος ορίζει 10 ημέρες- και επιπλέον θα μπορούσαν να είχαν γίνει ενστάσεις, κάτι το οποίο όμως δε συνέβη ποτέ. Δικαιολόγησε την πρόσληψη της κ. Σιδέρη λέγοντας πως διέθετε το καλύτερο βιογραφικό και ήταν η πλέον κατάλληλη για την εν λόγω θέση, ενώ τόνισε πως για λόγους ηθικούς, τυπικούς και ουσιαστικούς, ο κ. Σιδέρης απουσίαζε από την επιτροπή που είχε συσταθεί και το είχε δηλώσει με σχετική επιστολή του την οποία και διάβασε η κ. Σωτηροπούλου.

Έπειτα, δήλωσε τα εξής :

«Δεν έγινε καμία ένσταση και επιτέλους, κ. Λογοθέτη και κ. Βρεττάκο, δεν καταλαβαίνω γιατί ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όλα τα προσόντα να είναι μπροστά από κάποιους άλλους και τυγχάνει να είναι γιος, κόρη, συγγενής κάποιου αιρετού θα πρέπει να μπει στη μαύρη λίστα και να είναι στην ανεργία και να μην δουλεύει από τη στιγμή που μπορεί. Ποιος είναι αυτός που το αποφασίζει ότι πρέπει να είναι άνεργος; Μπορεί, είναι ο καλύτερος απ’ όλους. Αυτό είχα να πω κι όσων αφορά τα υπόλοιπα που αναφερθήκατε θα πρέπει να σας πω ότι με το παρελθόν που έχει ο δήμος μας, και λείπαμε που το λέω αυτό, γιατί γνωριζόμαστε πια, με το παρελθόν που έχει, με τις μη πληρωμές που δεν γίνονταν και μέσα σε 3 χρόνια δεν μπορούμε ως διοίκηση να σβήσουμε μια ιστορία 13ων, 23ων και δεν ξέρω πόσο πίσω ακόμα πρέπει να πάω, κανείς δεν μας εμπιστεύεται, σε κάθε απόφαση που αναρτάμε μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ. να έρθει να ζητήσει να κάνει τη δουλειά. Αναγκαστικά λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται λένε ότι μπορούν να το κάνουν. Εάν πρέπει να απολογηθούμε και γι’ αυτό… νομίζω ότι είναι άχρηστο και άδικο. Το ξέρετε πολύ καλά κ. Λογοθέτη. Οι αποφάσεις, όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, αναρτώνται την επόμενη μέρα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Οποιοσδήποτε θέλει σηκώνει το τηλέφωνο και λέει “εγώ ενδιαφέρομαι να κάνω αυτό”. Πήρε κάποιος τηλέφωνο και είπαμε “όχι δεν θέλουμε”; Εάν υπάρχει έστω και ένας να το πει εδώ. Κανένας δεν βρέθηκε. Και η δουλειά, και οι δουλειές πρέπει να προχωράνε. Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ.»

Βέβαια την επόμενη μέρα στην ιστοσελίδα halkidona.gr δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από το προσωπικό προφίλ της κ. Σωτηροπούλου στο facebook, όπου παρουσιάζουν την ίδια με την κ.Βελουκάκη σε στιγμές ξεκούρασης και διασκέδασης στη Μύκονο και το Ναύπλιο. Χωρίς αυτό να αποδεικνύει κάτι φυσικά, αλλά οι ένθερμοι εναγκαλισμοί όπως και να έχει… προβληματίζουν… Αναμένονται εξελίξεις…

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ