Εφημερίδα Κοινωνική

Αθήνα : Απολογισμός έργου από τον Καμίνη

 Breaking News

Αθήνα : Απολογισμός έργου από τον Καμίνη
13 Φεβρουαρίου 2014

Στον απολογισμό των πεπραγμένων της νυν δημοτικής αρχές προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σε ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέπτυξε τους άξονες της πολιτικής του δήμου σε όλους τους τομείς.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, στη διάρκεια των τριών χρόνων της νυν δημαρχιακής αρχής έγινε προσπάθεια να υιοθετηθεί ένα σύγχρονο μοντέλο αυτοδιοίκησης, κατάλληλο για την επόμενη ημέρα της οικονομικής κρίσης στην Αθήνα.

Και τόνισε ότι «αν κάτι απέδειξαν περίτρανα τα τρία χρόνια στη δημαρχία είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναδειχθεί σε όργανο παραγωγής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αιχμή ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, χωρίς να επιδιώκεται παρέμβαση στην κεντρική πολιτική σκακιέρα».

Αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του δήμου και τις προσπάθειες διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής με δομές, δράσεις και προγράμματα, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο, ΜΚΟ και εθελοντές. Ειδική αναφορά έκανε στις δομές για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, όπως το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το πρόγραμμα Αλληλεγγύη στην Οικογένεια, τα γεύματα του Δημοτικού Βρεφοκομείου, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το «Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας» κ.α.

Μίλησε, δε για τον οικονομικό και διοικητικό εξορθολογισμό του δήμου και την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα για 80 υπηρεσίες.

Εμμένοντας στις αλλαγές που έχουν επέλθει στον τομέα των υπηρεσιών, αναφέρθηκε στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη στα επτά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, στην ηλεκτρονική διακίνηση της εσωτερικής αλληλογραφίας κ.α..

Ανέλυσε το σχεδιασμό του ολοκληρωμένου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο αστικό συγκρότημα του κέντρου της Αθήνας.

Αναφέρθηκε στις ανακατασκευές σχολείων, τη βιοκλιματική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων, την κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών, την ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Ειδική αναφορά έκανε στα έργα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με μια σειρά δομές που στόχο έχουν κυρίως την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

 

 

 

*Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ