Εφημερίδα Κοινωνική

Αγ. Ανάργυροι : Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών

 Breaking News

Αγ. Ανάργυροι : Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών
04 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζεται στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 00:09 πμ έως τις 14:00 μμ, στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού ,για πέμπτη φορά, παρείχε μέσω του προγράμματος, δωρεάν εξετάσεις σε 12 άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, κατοίκους της πόλης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες δωρεάν και δεν αφορά γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία για τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Οι ενδιαφερόμενες που θα προσέρχονται στο Κέντρο Μαστού του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» για εξέταση, θα καλούνται να πιστοποιούν ότι είναι ανασφάλιστες ή ότι είναι άπορες . Για την πιστοποίηση ως ανασφάλιστες χρειάζεται να προσκομίζουν στο Κέντρο Μαστού υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599. Για την πιστοποίηση ως άπορες θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου:213-2039921 και 213-2039930

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ